Cancan ultimă oră

Nicolae Botgros, în stare gravă la la Institutul de Medicină de Urgență din Capitală, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2

Publicat: 27 oct. 2020

Nicolae Botgros a fost internat în stare gravă la la Institutul de Medicină de Urgență din Capitală, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2. Informația a fost confirmată chiar de fiul violonistului, Corneliu Botgros.

onform Publika, Corneliu Botgros a declarat că tatăl său a fost stabilizat, însă starea lui este în continuare gravă.

Fiul maestrului a mai precizat că mai multe persoane din orchestră au fost testate pozitiv. Acesta a mai adăugat că mai multe detalii nu ştie pentru că ei sunt izolaţi în spital fără telefoane. Iar despre starea lor află doar de la şeful secţiei unde sunt internaţi.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

Peste 70.000 de cazuri de infectare în Republica Moldova

Alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate marți, 27 octombrie, în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 72.460 cazuri.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează că, în ultimele 24 de ore, alte 10 persoane infectate cu COVID-19 și-au pierdut viața în urma complicațiilor. Astfel, bilanțul se ridică la 1.710 victime.

Adauga un comentariu