Actualitate

Nicolae Ciucă, despre introducerea certificatului verde în magazine: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile”

Publicat: 07 dec. 2021
Nicolae Ciucă, la birou
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament și care a picat în primă cameră. Ciucă spune că ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări.

„Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine. Au fost discuții aseară, în momentul de față este un proiect de lege la Camera Deputaților. S-a luat decizia să se inițieze un alt proiect, la dorința ministrului Sănătății. Din discuțiile cu domnul Rafila este vorba de introducerea uner elemente de timp care țin de incidență și astfel să fie clară aplicarea lui.  Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre restricțiile de sărbători

Evitarea aglomerației și posibilitatea ca românii să circule sunt două dintre măsurile de relaxare a retricțiilor anunțate, marți, de premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măștii de protecție ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri, conform Mediafax.

„Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetățenilor să meargă să-și facă cumpărătrile de sărbători. Ne dorim foarte mult ca reprezentanții instituțiilor statului să poată să gestionez foarte bine aceste situații. (…) Să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, spune Nicolae Ciucă.

El mai spune că este analizată și varianta ca purtatul măștilor să nu mai fie obligatorie peste tot. Premierul precizează că o decizie privind perioada sărbătorilor de iarnă va fi luată miercuri. Potrivit unor surse guvernamentale, magazinele ar urma să se închidă la ora 23.00. De asemenea, CNSU ar putea decide și în privința ridicării unor restricții în noaptea de revelion.

Premierul României, despre taxarea marilor companii

Premierul Nicolae Ciucă a evitat, marți, la sosirea la ședința coaliției de guvernare, să se pronunțe pro sau contra introducerii unei taxe suplimentare pentru marile firme astfel încât să fie generate noi venituri la bugetul de stat în vederea susținerii creșterilor de pensii, salarii și alocații.

„Nu este încă o decizie în coaliție, nu s-a luat o decizie. Am sa discut cu fiecare din cei responsabili in coalitie pe acest subiect si o sa luam o decizie impreuna. Vom avea datele de la cei care fac analiza pe buget si au cunostinta despre formarea bugetului”, a declarat premierul, la Parlament.

Adauga un comentariu