International

Nicolas Sarkozy promite inchiderea granitelor franceze, daca va fi reales presedinte

Publicat: 22 sept. 2016

Fostul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy a declarat recent ca Franta ar putea fi invadata de migranti. Actual candidat la alegerile prezidentiale din 2017, Sarcozy, aflat intr-o visita la Calais, a promis ca in eventualitatea castigarii unui nou mandat, va inchide granitele tari.

Nicolas Sarkozy a facut referire la situatia taberei de refugiati din Calais, denumita „Jungla”:

„Daca granitele raman neingradite, peste sase luni cand ma voi intoarce in Calais, totul va ramane neschimbat, insa, daca propunerile vor fi puse in aplicare, pana la sfarsitul anului 2017, problema Junglei va fi rezolvata”.

Fostul presedinte a declarat ca Franta trebuie sa incheie un acord cu Marea Britanie pentru a o forta sa se ocupe de migrantii care parasesc Calais si ajung pe tarmurile britanice. Sarkozy a promis ca va implementa reforme de deportare a celor care nu se califica pentru a primi azil, imediat ce va prelua mandatul.

Politicianul a demisionat de la conducerea partidului sau pentru a candida la alegerile prezidentiale din primavara anului 2017, precizeaza LeMonde.

„Am decis sa candidez in alegerile prezidentiale din 2017. Franta cere sa i se dea toul. Am simtit ca am forta sa port aceasta lupta intr-un moment atat de agitat al istoriei noastre”, a adaugat fostul presedinte.loading...

Adauga un comentariu