Actualitate

Nicoleta Luciu suferă de alopecie. Vedeta cheltuie lunar o sumă importantă pentru tratament

Publicat: 22 iun. 2022
Nicoleta Luciu alopecie
Nicoleta Luciu se confruntă cu o afecțiune care are consecinţe serioase mai cu seamă în plan emoţional

Recent s-a aflat că Nicoleta Luciu suferă de o afecțiune destul de serioasă, și anume alopecie, pentru tratarea căreia cheltuie sume importante în fiecare lună. Și totuși, nimeni nu ar fi bănuit că vedeta se confruntă cu o astfel de problemă, mai ales că are o imagine consacrată. Oricum, Nicoleta Luciu este mulțumită de rezultatele obținute după opt luni de când merge la o clinică nde specialitate.

La vârsta de 41 de ani, Nicoleta Luciu poate spune că este o femeie realizată din toate punctele de vedere. Are o căsnicie minunată şi patru copii pe care-i iubeşte până la cer şi înapoi. De ceva vreme, ea s-a retras din viaţa publică şi duce un trai tihnit la Miercurea-Ciuc. Cu toate astea, fericirea vedetei este umbrită de o problemă de sănătate destul de seriosă.

Nicoleta Luciu suferă de alopecie

Nicoleta Luciu se confruntă cu o boală destul de rar întâlnită în cazul femeilor, alopecia, afecţiune care are consecinţe serioase mai cu seamă în plan emoţional. Pentru că nu este plăcut pentru nicio femeie să-şi piardă părul şi să nu poată face mare lucru să împiedice asta decât, cel mult, să se tundă periuţă.

Revenind la Nicoleta Luciu, vedeta TV le-a dezvăluit celor care îi urmăresc activitatea în mediul online că se confruntă cu această boală, iar tratamentul este destul de costisitor. Pentru a-şi putea păstra podoaba capilară, Nicoleta face tratamente ale căror preţuri variază între 1000 şi 2000 de euro la o clinică din București. Vedeta locuieşte, însă, la Miercurea-Ciuc, astfel că este nevoită să facă naveta pentru administrarea tratamentului.

Cu toate acestea, frumoasa brunetă spune că este mulțumită de rezultatele tratamentelor și spune că părul său nu a mai arătat atât de bine de o lungă perioadă de timp. Vedeta mai spune că face acest tratament de opt luni și că deja a observat rezultatele.

„Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are… luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute”, le-a spus vedeta fanilor de pe internet.

Ce este de fapt alopecia

„Există mai multe tipuri de alopecie, care cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine. Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului.

Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului, și anume dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis”, a explicat dr. Pavelina Andrei, medic specialist Dermato.
Adauga un comentariu