National

Nicusor Constantinesu: Hai sa incetam cu arestarile astea. Constatam ca nu-i condamnat nimeni, din pacate

Publicat: 05 dec. 2014

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a parasit, vineri seara, Spitalul Penitenciar Rahova, dupa ce instanta a decis sa il elibereze din arestul preventiv.

Nicusor Constantinescu, care a fost plasat sub control judiciar de catre Curtea de Apel Constanta, a facut cateva declaratii in fata presei, sustinand in continuare ca este nevinovat.

„Sunt nevinovat, dovada ca am fost eliberat pentru lipsa de probe, nu este nicio proba impotriva mea”, a declarat social-democratul.

Acesta a vorbit si despre boala sa, spunand ca a renuntat la radioterapia pe care o urma in SUA, nu pentru ca nu a mai avut bani, ci pentru a se prezenta in fata instantelor din Romania.

„In tara se spunea ca am fugit in Costa Rica, in Zimbabwe… orice om trebuie sa reziste la ce-i da Dumnezeu si viata. (…) Deocamdata am interdictia de a parasi Romania, dar, cu aprobarea instantei, pot sa plec, pentru ca numai afara pot face radioterapie cu echipamente ultraperformante”, a spus acesta.

In incheiere, Nicusor Constantinescu le-a cerut autoritatilor sa inceteze cu arestarile si a spus ca merge acasa sa isi vada familia.

„Hai sa incetam cu arestarile astea, ne arestam unii pe altii preventiv si constatam ca nu-i condamnat nimeni, din pacate”, a cerut seful suspendat al CJ Constanta, precizand ca merge acasa, la familie, pe care nu a mai vazut-o de cateva luni.

„Vreau sa-mi vad familia, ce petrecere sa fac? La multi ani tuturor de Sf.Nicolae”, a spus Constantinescu in incheiere, dupa care s-a urcat in masina si a pornit spre casa.

Plasat sub control judiciar

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta a fost eliberat vineri din arest si plasat sub control judiciar. Decizia magistratilor de la Curtea de Apel Constanta este definitiva si executorie.

Presedintele suspendat al CJ Constanta se afla in arest la Spitalul Penitenciar Rahova. El a trimis in urma cu doua zile o scrisoare deschisa in care sustinea ca este victima deciziilor contradictorii ale instantelor, fiind anchetat sub control judiciar intr-un dosar si arestat preventiv in altul.

El arata ca a fost arestat in lipsa in doua dosare, desi instantele din Romania cunosteau situatia sa medicala si ca a revenit in tara „nesilit de nimeni”.

Reamintim ca Nicusor Constantinescu se afla la Spitalul Penitenciar Rahova, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta privind nefinantarea Centrului Militar Zonal.

La sfarsitul lunii noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti decisese ca el sa fie cercetat sub control judiciar intr-un alt dosar in care era acuzat de abuz in serviciu. Astfel, potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, Constantinescu nu ar fi permis Curtii de Conturi sa faca mai multe controale la CJ Constanta, in timpul conducerii sale.

Nicusor Constantinescu a stat mai multe luni in SUA, invocand faptul ca nu poate calatori cu avionul, intrucat se operase de cancer. Ulterior, edilul suspendat a fost gasit in Turcia si retinut de autoritatile de acolo. O zi mai tarziu, in 6 noiembrie, Constantinescu a revenit in tara, fiind imediat preluat de politisti si dus la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis in lipsa sa.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie, in trei dosare distincte.

Constantinescu are diverse cote din sase terenuri intravilane, trei case de locuit, o casa de vacanta, o salupa, cinci masini, dar si aproape un milion de dolari intr-un depozit bancar, potrivit ultimei declaratii de avere.loading...

Adauga un comentariu