International

Nigel Farage: Prefer ca in Marea Britanie sa vina indienii, nu cei din estul Europei

Publicat: 23 apr. 2015
1

Nigel Farage, liderul partidului antiimigratie UKIP, a declarat recent ca prefera imigrantii din India si Australia celor din estul Europei.

Daca pana acum se arata impotriva oricaror imigranti, fara a-i discrimina, Farage a declarat intr-un interviu acordat BBC ca prefera, totusi, imigrantii veniti din tari cu culturi similare celei din Marea Britanie, informeaza The Indian Express.

„Trebuie sa marturisesc, am o preferinta, totusi. Cred ca, natural, oamenii veniti din India si Australia au mai multe sanse sa vorbeasca engleza, sa inteleaga legile si sa aiba o legatura cu aceasta tara, fata de cei care vin poate din tari care nu si-au revenit complet de pe urma faptului ca au fost in spatele cortinei de fier”, a spus el, intrebat fiind daca prefera imigrantii din anumite tari, in defavoarea altora.

Farage a recunoscut ca tonul folosit de partidul sau a fost uneori exagerat, insa a explicat ca a fost nevoie de asa ceva pentru a se face auzit si pentru a „trezi oamenii”. Din aceasta serie de afirmatii face parte si declaratia sa conform careia imigrantii cu HIV ar trebui opriti sa mai intre in Marea Britanie.

„Ca sa trezesti oamenii, sa vada adevarul, ce se intampla, trebuie uneori sa spui lucrurile intr-un fel astfel incat sa te faci observat”, a spus acesta.

Acesta afirmase cu alta ocazie ca e gresit sa fie finantat tratamentul imigrantilor cu HIV, cand tara nu-si permite medicamente pentru pacientele de 80 de ani cu cancer mamar.

Potrivit acestuia, in campania pentru alegerile generale nu va mai fi folosit acelasi ton.
Adauga un comentariu