Actualitate

Nimeni nu anticipa asta! Faliment zguduitor in mediul de afaceri iesean

Publicat: 15 apr. 2015
1

@ Proprietatile unuia dintre cei mai mari afaceristi din Iasi vor fi scoase la vanzare pentru plata datoriilor

Magistratii Tribunalului Sindic au fost nevoiti sa pronunte ieri intrarea direct in faliment a SC Oted Grup SA, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse alimentare si bauturi alcoolice din judetul Iasi. Avand in vedere ca magistratii au decis direct intrarea in faliment prin evitarea procedurii generale a insolventei, se poate trage concluzia ca in urma unei analize a datelor financiare ale firmei judecatorii si-au dat seama ca societatea nu are sanse reale de redresare. Asta inseamna ca valoarea datoriilor este foarte mare, iar volumul estimat al incasarilor viitoare nu ofera nicio speranta de redresare. De altfel, potrivit unor surse firma a dat faliment din cauza ratelor restante la credite bancare.

Citeste si: Secretele bine ascunse ale unui mare faliment. Smecherii implicati au dat un tun urias – FOTO

Conform datelor oferite de Registrul Comertului, actionarii SC Oted Grup SA sunt Costel Eduard Vidrasc cu o cota de 85 la suta si Otilia Vidrasc care detine restul de 15 la suta. In data de 16.05.2007, societatea Oted Grup a contractat un credit in valoare de 1.209.237 lei, gajand mai multe bunuri imobile ale societatii printre care spatii comerciale, apartamente, terenuri si asa mai departe. De asemenea, pentru accesarea creditului respectiv, Oted Grup SA a garantat si cu stocurile de marfa, constand in produse alimentare si nealimentare, bauturi alcoolice si nealcoolice situate in depozitele societatii din Pascani (strada Abator nr. 50) si in Iasi pe strada Lacului si pe Calea Chisinaului nr. 29. De precizat ca pentru garantarea acestui credit au fost gajate si cele doua spatii comerciale pe care Oted Grup le-a luat prin cumpararea societatii Verdict SRL controlata de Toni Hritac, redactorul-sef al cotidianului Ziarul de Iasi si colegul sau Dan Radu. Reamintim ca in anul 2008, SC Oted Grup a platit 620.000 euro pentru a cumpara firma Verdict SRL miza tranzactiei fiind cele doua spatii comerciale detinute de firma si anume cel de pe soseaua Nicolina nr. 116, iar celalalt pe soseaua Bucium nr. 17. Tot in cursul zilei de ieri, magistratii au pronuntat si intrarea in faliment a SC Verdict SRL. De asemenea, in anul 2011, compania a accesat o linie de credit in suma de 1.050.000 lei pentru a onora un contract incheiat cu Nestle Romania.

De la masini de lux la executare silita si dosar penal

Daca in vremurile bune Eduard Vidrasc se lauda ca face parte din clubul restrans al afaceristilor din Iasi care detin un bolid de lux, Maserati sau Ferrari, in aceasta perioada Oted Grup SA este asaltata de cereri de executare silita validate de magistratii ieseni. Astfel, ultima cerere de executare silita impotriva Oted Grup a fost depusa in urma cu doua zile la Judecatoria Iasi de SC Tohani Distributie SRL. Tot in cursul lunii trecute o cerere similara a fost depusa tot la Judecatorie de firma Covalact SA. La mijlocul lunii trecute una dintre societatile creditoare si anume SC Angelli Spumante &Aperitive SRL a obtinut de la magistrati o decizie favorabila de executare a Oted Grup SA. De asemenea, in luna februarie SC Romaqua Grup SA a obtinut tot de la Judecatoria Iasi o decizie prin care a putut demara executarea silita a Oted Grup. Directia Regionala de Finante a demarat recent procedurile de executare silita impotriva SC Oted Grup SA. Asta deoarece compania are o restanta in valoare de 869.135 la plata TVA, suma care creste in fiecare zi deoarece statul a inceput sa calculeze penalitati. In plus Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului a primit o serie de sesizari privind emiterea unor cecuri fara acoperire de catre compania Oted Grup. Printre firmele pagubite se numara Compania Cotnari, cunoscutul producator de vinuri din Romania si firma Nestle Romania. Din aceste motive ofiterii antifrauda au fost nevoiti sa deschida un dosar penal.

Comentarii
 • ,,Nimeni nu anticipa asta! Faliment zguduitor in mediul de afaceri iesean”
  Acest articol este de RAHAT din doua motive:
  1. Falimentul acestei firme era mai mult decat previzibil.
  2. Mediul de afaceri iesean nu se resimte DELOC dupa falimentul acestei firme de 2 lei.
  Daca ar da falimet Carefour, Continental, etc. atunci am putea vorbi de ,,zguduirea ” mediului de afaceri.
  In concluzie, un articol de 2 lei facut de un jurnalist de 2 lei.

  PS : Sper sa aveti bunul simt sa nu stergeti aceasta postare !!!

Adauga un comentariu