Eveniment-Social

Nimeni nu ar trebui sa sufere atat! Destinul cumplit al unei familii din Iasi care a pierdut tot si acum traieste printre ruine

Publicat: 15 aug. 2016

@ O familie din Iasi este nevoita sa traiasca de pe o zi pe alta, printre ruine @ Doi copii sunt nevoiti sa mearga mai mult de o ora pe jos pentru a ajunge la scoala @ Toti traiesc cu speranta ca ziua de maine va fi una mai buna

Pentru o familie din Iasi, viata este o adevarata provocare. Cateva ziduri ce alcatuiau pana nu demult gradina zoologica din Iasi, din zona Bucium, le-au devenit casa. In urma cu mai bine de sase ani, cei patru membri ai familiei locuiau la parinti si totul era bine, insa, odata cu moartea batranilor, viata lor s-a schimbat radical. Sase ani au locuit intr-o fosta cabina de paznic de pe langa Institutul de Psihiatrie Socola, insa cladirea a fost daramata, iar ei au trebuit sa-si caute un alt adapost. Au gasit refugiu in zona fostei gradini zoologice si au transformat zidurile unei vechi centrale termice in casa. Mioara si Petru nu sunt casatoriti, dar formeaza o familie de mai bine de 20 de ani. Au doi copii care sunt nevoiti sa traiasca printre daramaturi.

„Am locuit cu parintii mai multi ani, iar dupa ce au murit au fost cateva probleme cu restul fratilor si am fost nevoiti sa plecam din casa. Am stat vreo sase ani intr-o cabina de paznic la Socola, dar de cateva luni au inceput sa demoleze cladirile de acolo si am plecat. Aici am gasit camera fostei centrale termice si am transformat-o in casa. Am mai pus cateva caramizi, am mai montat un geam si tot asa. Asta este, nu ne permitem o chirie, este prea mult pentru noi”, a spus Petru Cornici. Chiar daca situatia financiara a familiei este una extrem de proasta, niciunul dintre membri nu se plange. Stiu ca au nevoie de multe lucruri, dar ii multumesc Lui Dumnezeu ca sunt sanatosi si ca pot munci.

„Ne este teama de iarna”

Grija cea mai mare a familiei este iarna. Toti se tem ca nu isi vor putea termina de carpit locuinta. „Vine iarna, asta e mai rau. Copiii merg pe jos cate o ora pana la scoala. Nu avem curent, dar avem un generator. Consuma cam mult, dar este bine ca putem sta seara cu un bec. Acum ne descurcam bine, nu putem manca cat avem. Iarna ne va fi greu. Acum avem de lucru, sotia are grija de cineva, iar eu mucesc in constructii. Venit fix nu avem decat din alocatiile copiilor, dar ne descurcam. Nu avem bani sa ne cumparam materiale pentru a termina de acoperit gaurile, dar mergem mai departe”, a completat barbatul.

Oana are 14 ani si este mezina familiei, iar Andrei are 18 si urmeaza sa devina zidar. Este in clasa a XI-a la o Scoala Profesionala si isi da tot interesul cat vine vorba de studiu. Iarna de multe ori insa se chinuie amandoi sa-si faca temele la lumina lumanarii. Dupa cum spune tatal, pentru o ora de lumina este nevoit sa alimenteze generatorul cu aproape un litru de benzina, iar asta de multe ori nu se intampla din cauza lipsei de bani. Visul familiei este sa aiba o casa a lor, dar asta este aproape imposibil.

„Ca orice familie, ne-am dori o casa, dar nu avem nicio sansa. Nu putem lua un credit, nu putem face nimic. Speram ca Oanei si lui Andrei le va fi mai bine”, a spus parintele. Oricine este dispus sa dea o mana de ajutor familie o pot face. Au nevoie de multe lucruri, insa cel mai important este sa se pregateasca de iarna.loading...

Comentarii
  • alo primaria Iasi ati vazut ati auzit…..oamenii astia muncesc nu cersesc….dar voi dati locuinte la toate ciorile ….de au umplut orasul din zona Cucu-Cuza VODA, in Pacurari,in Decebal….aia sunt votanti PSD spurcaciunile alea cu tigarii..tigarii…tigariiii….la varsatoare cu ei jegurile !!!!

Adauga un comentariu