Actualitate

Nimeni nu ar vrea sa fie in pielea lor. O avere uriasa li se scurge printre degete

Publicat: 08 ian. 2015
1

@ O familie din Iasi poate pierde cel mai de pret bun ramas de la parinti @ Desi au mostenit bunurile familiei, birocratia a facut ca membrii familiei sa vada cum altcineva se foloseste de mostenirea parintilor @ Drama este cu atat mai mare cu cat in acest caz sunt implicate si institutii publice

O familie traieste de cativa ani o adevarata drama. Constantin Ursu, capul acesteia, nu poate intra in posesia casei parintesti, mostenita de la tatal sau, pentru ca are un litigiu de ani de zile cu primaria din localitate. Barbatul sustine ca are toate actele pentru intrarea in posesia terenului de trei hectare si a locuintei, numai ca primarul si consilierul juridic ii pun bete-n roate, suprafata fiind deja antamata de altcineva.

Constantin Ursu, alaturi de fratele sau, au obtinut inca din 2005 o decizie prin care puteau sa intre in posesia a ceea ce a lasat tatal lor, decedat inca din 1998. Numai ca lucrurile s-au complicat, iar cei doi nu numai ca nu au apucat sa se bucure de bunurile parintelui, ci s-au trezit purtati prin tribunale. Terenul si casa din satul Hadambu, comuna Mogosesti, Iasi, au fost date altor persoane intre timp, spre disperarea familiei Ursu. Barbatul sustine ca nu numai primarul refuza sa puna legea in aplicare, ci si juristul comunei, Aurelian Soric. Mai mult, Ursu il acuza pe Soric ca l-a agresat fizic in mai multe situatii cand isi cerea dreptul obtinut pe cale legala.

Primarul comunei Mogosesti, pentru a nu ma pune in posesie, a facut un fals prin eliberarea unui titlu de proprietate la constituire cum ca acea suprafata din sentinta judecatoreasca a fost pusa in executare printr-un alt fals si nu asa cum cerea tatal meu. I-a sters calitatea de proprietar si actele anexate. Dupa decesul tatalui meu, un alt individ si-a pus nepotii sa-mi distruga locuinta si mi-a distrus si terenul. Noi avem parte de toate actele, avem si validarea de la Comisia Judeteana de Fond Funciar si tot degeaba. Prefectul i-a impus de doua ori sa ne elibereze titlul de proprietate si ei tot au refuzat sa faca acest lucru. Avem proces tocmai la Piatra Neamt, stramutat, pentru ca nu am avut incredere in justitia de aici”, a spus Constantin Ursu.

De partea cealalta, primarul comunei Mogosesti a sustinut ca pana la pronuntarea unei sentinte judecatoresti nu are ce sa spuna. „In continuare suntem in proces si dupa finalizarea acestuia vom vedea cine are dreptate. Daca dumnealui va avea dreptate, va primi totul. Daca nu, asta este. Sa aiba rabdare pana la finalizarea procesului”, a precizat Stefan Maftei, primarul comunei Mogosesti-Iasi. Constantin Ursu si-a prezentat speta chiar si in fata Procurorului General al Romaniei. De altfel, primarul din comuna si juristul s-ar fi ales cu plangeri penale pentru abuz in serviciu.

Greva in fata Parlamentului

Cazul este insa departe de a se fi rezolvat. „Mi s-a dat dreptate de la Prefectura, de la Comisia Judeteana de Fond Funciar, de la Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor si ei refuza sa le puna in aplicare, dar deschid in continuare procese. Vor sa ne deposedeze de bunurile noastre pentru a le da unuia sau altuia care sunt langa ei. Eu unul, nu ma las si voi continua sa-mi caut dreptatea”, a adaugat Ursu. Pentru a-si recupera bunurile, Ursu a ajuns sa protesteze recent chiar si in fata cladirii Parlamentului de la Bucuresti. Acesta sustine ca i s-a inscenat din partea primariei de la Mogosesti pana si ipotecarea propriei locuinte din Hadambu catre o institutie bancara cu sediul in comuna Voinesti. „Nu am avut niciun contract de credit cu acea banca, cu atat mai putin mi-as fi gajat casa si terenul de la parinti. Este incredibil la ce recurg acesti oameni pentru a-i deposeda de bunurile lor pe cei care nu se pot apara”, a mai mentionat batranul.

Comentarii
  • Un jeg de t.gan,stabilit in horlesti, a imbatranit prin instante. Toata viata lui s-a tinut numai si numai de reclamatii. Ocupatia de baza : reclamatia si vanzareade flori(cumparate de la bucuresti si vandute in bicaz sai piatra neamt. Cu munca pamantului nu are nici o treaba. a reclamat pana si pe popa din horlesti. scrieti pe goagle numele lui si veti vedea ce ******* ordinare ce este.

Adauga un comentariu