Actualitate

Nimeni nu mai are nimic de comentat? Propunerea PNL: Infractorii cu pedepse până la 7 ani îşi vor executa pedeapsa de acasă

Publicat: 03 apr. 2020

Senatul a adoptat, marți, două proiecte legislative care prevăd că mai multe categorii de deţinuţi vor putea să îşi execute pedeapsa la domiciliu, însă aceştia vor fi supravegheaţi prin intermediul unei brăţări electronice.

Una din condiţiile executării pedepsei la domiciliu prevede că deţinutul trebuie să aibă o pedeapsă de cel mult şapte ani.

Potrivit celor două proiecte legislative iniţiate de senatoarea PNL Alina Gorghiu, executarea pedepsei la domiciliu ar urma să fie posibilă în următoarele condiţii:

– pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani
– infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsă închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare
– infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii
– în raport cu persoana infractorului, de conduită avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apăreciază că executarea la domiciliul a pedepsei închisorii este suficientă.

Pedeapsa poate fi executată şi în regim mixt.

„În raport de persoana infractorului, de conduită avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor, precum şi de posibilităţile de îndreptare, dacă apreciază că este necesar pentru prevenirea infractorului de la săvârşirea de noi fapte penale, instanţa poate dispune individualizarea mixtă a pedepsei închisorii: În timpul săptămânii la domiciliu, iar în zilele de sâmbătă şi duminică la penitenciar”.

Proiectele legislative urmează să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, apoi trimise la promulgare, scrie Mediafax.
Comentarii
 • Deci, sa inteleg ca la cel invizibil care ne ataca parsiv, se mai adauga un pericol cat se poate de vizibil si tot atat de periculos ! deci, penelistii sunt cei pe care populimea tarii ii merita !

 • Mai e ceva de comentat ? Daca citesti proiectul, rezulta clar ca furtul calificat, talharia, inselaciunea ( in cazul rar in care se condamna cu executare ) vor fi ispasite acasa.
  Bravo PNL, si in vremea trecuta va scarpinati de Tudorel.
  Ce imi mai ramane de ales ? Sa votam cu Ponta ?
  Macar ala e procuror de formatie, securist, macar ala sa stranga hotii si talharii de pe drumuri. Ca tot i-au primit acum in tara grupa mare.
  Spre asta ne impingi, Gorghiu, spre Ponta ????

 • Această modificare legislativă este făcută pentru condamnarea de 7 ani a lui Bogdan Olteanu în primă instanţă
  Se potriveşte mănuşă, ce JAVRE de oameni !

 • Ce ati asteptat de la acesti criminali care au inchis spitalele in timpul guvernarii PDL? ACUM ISI ARATA ADEVARATA COMPETENTA! Au castigat prin frauda puterea…dar se vede ca Dumnezeu nu doarme. Sa guverneze acum…

 • Ea este in siguranta….la cat a furat atatia ani. Credeati ca se gandesc la popor, asa cum se laudau ? Interesul lor este interesul strainilor in tara asta scursa de toate resursele. Pacat ca oamenii se mai lasa pacaliti de acsti infractori!!!

 • Nu va ingrijorati, se reface USL, si tot vor avea peste 50%. De ce numai fac PSD opozitie? Dintr-o data asa, numai au nimic de zis, sunt de acord cu pnl.

Adauga un comentariu