Actualitate

Nimeni nu stie unde este! Lovitura cumplita pentru cea mai vanata afacerista din Iasi

Publicat: 20 feb. 2015
1

@ Potrivit unor informatii recente primite de autoritati, femeia ar fi fugit undeva in Anglia @ Prejudiciul adus bugetului statului prin infractiuni de evaziune fiscala ar fi de circa 2 milioane euro

Femeia este fugita peste hotare de cativa ani, dar in urma ei autoritatile, mai exact procurorii, judecatorii, politistii, lichidatorii sau reprezentanti ai Fiscului, se chinuie sa recupereze macar o parte din prejudiciul in valoare de circa 2 milioane de euro adus bugetului statului prin combinatiile ilegale. Saptamana trecuta, Directia Regionala de Finante a depus o noua cerere prin care solicita confiscarea averii afaceristei Otilia Mitrofan. Cererea a fost depusa in dosarul de insolventa al firmei Cordial MV SRL administrata ani la rand de Otilia Mitrofan. Avand in vedere ca, in anul 2010, cand societatea comerciala a intrat in insolventa, datoriile totale ale firmei erau de 11.153.529 lei, din care cea mai mare suma era revendicata de stat, cererea depusa de Fisc este mai mult decat indreptatita.

Firma devalizata si falimentata

Frauda a fost premeditata dupa cum a demonstrat atat Fiscul, cat si lichidatorul judiciar. Inainte de intrarea in insolventa a SC Cordial MV SRL, Otilia Mitrofan a avut grija sa-i goleasca conturile, cat si patrimoniul. Ancheta s-a desfasurat cu mare greutate avand in vedere ca Otilia Mitrofan a refuzat sa puna la dispozitia lichidatorului judiciar documentele contabile ale firmei. In cele din urma, s-a putut demonstra ca firma a fost devalizata in mod premeditat tocmai pentru a fi inselat statul si partenerii de afaceri. In anul 2009, o buna parte a patrimoniului SC Cordial MV SRL a fost transferat catre alte firme controlate de Otilia Mitrofan, printre care Dialex Interfrig SRL. Valoarea instalatiilor, echipamentelor si mijloacelor de transport scoase din firma a fost de 596.639 lei in anul 2009 si de 5.553 in anul 2010. Cererea prin care Fiscul solicita confiscarea averii Otiliei Mitrofan a fost dezbatuta de judecatori in urma cu doua zile urmand ca decizia sa fie luata pe data de 25 februarie. De precizat insa ca Fiscul a depus o cerere similara impotriva Otiliei Mitrofan si in luna ianuarie a anului 2014.

Citeste si: Zeci de plangeri penale, pe capul celor mai mari evazionisti din Iasi

Cererea a vizat recuperarea pagubelor produse de cealalta firma si anume Dialex Interfrig si a fost respinsa de Tribunalul Sindic. Asta in conditiile in care creditorii au de recuperat sume mari de bani si de la aceasta firma. Numai Banca Comerciala Romana s-a adresat cu o cerere catre judecatorul sindic si lichidator sa fie inscrisa la masa credala cu o suma de 812.801 lei. De asemenea si statul roman are de recuperat o suma importanta de bani reprezentand restante la plata taxelor si impozitelor in valoare de 159.000. Printre creditori mai figureaza si administratorul Moldova Mall, adica firma Rivium Galleria Mall Iasi care are de recuperat de la Otilia Mitrofan 90.000 lei. Printre pagubiti mai figureaza si alte institutii al statului precum Inspectoratul Teritorial de Munca si Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi.
Pentru a recupera o parte din bani, lichidatorul a trecut la vanzarea unor active din patrimoniul firmei. Astfel, anul trecut lichidatorul a vandut o fabrica de peste aflata pe soseaua Pacurari nr. 153, precum si o autospeciala frigorifica si un autoturism, iar suma care a putut fi recuperata este de numai 1,2 milioane lei.

Adauga un comentariu