National

Ninge puternic in aproape toata tara! Zona din Romania unde zapada a ajuns la 70 de centimetri

Publicat: 19 nov. 2018
1

Stratul de zapada din statiunea Durau masoara, luni, aproximativ 40 de centimetri, iar in zona inalta este de peste 70 de centimetri, astfel ca salvamontistii iau in calcul inchiderea unor trasee din zona montana a judetului Neamt.

Potrivit Salvamont Neamt, cantitatile de precipitatii, sub forma de zapada, cazuta in ultimele 12 ore in toata zona montana a judetului, au depasit prognozele, astfel ca vor fi inspectate traseele de acces spre Varful Toaca si Cabana Dochia.

„Ninsorile vor continua pana in dimineata zilei de 21 noiembrie. Imediat dupa stabilizarea situatiei, specialisti din cadrul serviciului vor inspecta traseele de acces spre Varful Toaca si Cabana Dochia in vederea stabilirii gradului de risc si eventual necesitatea inchiderii unor trasee. Se va monta si sectorul de plasa de protectie iar traseul de acces (cel mai sigur si mai facil) Izvorul Muntelui – Curmatura – Lutul Rosu -Dochia va fi deviat ca in fiecare an in portiunea terminala pentru a se evita Jgheabul Dochiei, care este predispus la avalanse”, a transmis, luni, Salvamont Neamt.

Comentarii
  • Am ajuns dupa un traseu de 5 ore la cabana dochia si pe platou zapada trece de mijloc si viscolul te biciueste nemilos. pana la cabana fantanele este de dificultate medie dar acceptabil.Un traseu care vara il faci in 3.5- 4 ore.Atentie pentru cei care vor sa vina.

Adauga un comentariu