Eveniment-Social

Ninsoarea a afectat drumurile nationale si transportul local

Publicat: 23 ian. 2000

•Trenurile circula conform graficului

Dispeceratul pentru calatori din cadrul Regionalei CF Iasi a anuntat intrarea in actiune a comandamentului de iarna. Ninsorile au facut dificila circulatia pe numeroase trasee de cale ferata insa echipele de interventie au reusit sa realizeze in timp util cale libera garniturilor de tren. In unele zone, ninsoarea a impus interventia plugurilor de zapada. Singura intarziere semnificativa a avut-o ieri trenul 5601 de pe ruta Iasi – Putna si s-a datorat defectarii locomotivei.

•Aeroportul Iasi este deschis

Caderile de zapada nu au afectat activitatea Aeroportului Iasi. Potrivit celor declarate de ofiterul de serviciu, aeroportul este deschis iar in caz de necesitate, utilajele pentru intretinerea pistei pot fi puse oricand in actiune.

•Transportul local s-a derulat cu dificultate

RATC a intampinat serioase dificultati datorita caderilor de zapada. Traficul mijloacelor de transport in comun a fost afectat in Elena Doamna, Pacurari si Copou, respectiv in zonele aflate in panta, unde a fost favorizata formarea unui strat de gheata.

•Pe DN 17 se circula doar pe un singur fir

Dispeceratul Agentiei Nationale a Drumurilor (AND) a precizat ca zapada a blocat ieri un fir al DN 17. Respectiva ruta a fost inchisa ieri in intervalul 14-18.30. Stratul de zapada de pe carosabil este de sase centimetri. Pe alocuri, viscolul a lasat suluri de zapada inalte de doi metri, in special pe rutele Suceava – Cimpulung Moldovenesc si Suceava – Timisesti. Pe drumurile nationale din sudul Moldovei, respectiv Birlad, Galati si Focsani, portiunile umede alterneaza cu portiunile uscate. AND actioneaza cu toate utilajele din dotare pentru mentinerea in circulatie a rutelor din administrare.loading...

Adauga un comentariu