Info Turism

Ninsorile de la munte au luat prin surprindere cativa turisti. “Am adidasi cu incalzire”

Publicat: 08 oct. 2019

Tara noastra a fost vizata de o informare meteo de vreme foarte rece, cu ninsori la munte si precipitatii mixte in zonele mai joase.

Dar zapada a facut deja probleme, desi suntem abia la inceputul lui octombrie. Cativa turisti au ramas impotmoliti cu masinile pe Transalpina si au ajuns la Ranca ajutati de drumari.

Pe Transfagarasan au fost imprastiate noua tone de material antiderapant, iar soferii nu pot urca fara cauciucuri de iarna.

Transfagarasanul era acoperit de zapada luni dimineata. Nu a fost inchis deocamdata, dar cine se incumeta sa urce fara cauciucuri de iarna isi pune viata in pericol. Sus, la Balea Lac, era si ceata densa si abia se vedea la cativa metri.

Tanar: Stiam ca o sa ninga, dar nu chiar in asa masura.
Reporter: Ati venit cam in adidasi asa?
Tanar: Adidasi cu incalzire. Nu ne-am asteptat chiar la asa zapada.

Tanara: “E putin rece, dar e ok.”

Ioan Turcu, cabanier: “Conditiile atmosferice se schimba de la ora la ora. Fara cauciucuri de iarna nu ai ce cauta. Nu ai cauciucuri de iarna, te lauda popa in curte!”

Pe Transalpina au fost deja probleme. Traficul a fost inchis peste noapte, dar cativa turisti s-au aventurat cu masinile, desi nu aveau nici anvelope de iarna. Au ajuns la destinatie cu ajutorul drumarilor.

Luni dimineata, alti turisti au vrut sa parcurga drumul nepregatiti, dar au fost opriti. Cei care nu aveau cauciuri de vreme rea au fost nevoiti sa se intoarca.

In zonele de munte, temperaturile au scazut mult sub pragul de inghet. La altitudini mari s-au inregistrat si -7 grade.

Frigul a ajuns insa si in zonele locuite: la Satu Mare si la Sinaia s-au inregistrat temperaturi negative.

A nins destul de mult, astfel ca la amiaza, la Balea Lac, stratul de zapada masura 16 centimetri. In Muntii Ceahlau covorul alb avea 19 centimetri, in timp ce in Bucegi ajunsese la 4.

Desi pe multi i-a speriat iarna timpurie, in Bucegi, la cota 2.000, turistii straini veniti sa admire peisajul au fost incantati sa descopere zapada.loading...

Adauga un comentariu