Actualitate

Niste politicieni au o reteta secreta de succes. De peste un deceniu, nimeni nu reuseste sa-i invinga

Publicat: 16 mai 2016

@ Au reusit sa reziste mai bine de doua decenii pe aceeasi functie  @ Unii au reusit sa se tina de promisiunile spuse o data la patru ani, iar altii au batut pasul pe loc, fara a iesi in evidenta @ Ani la rand au castigat increderea concetatenilor si si-au pastrat functiile la care altii inca ravnesc @ Cititi in randurile de mai jos povestea celor mai longevivi oameni din administratia ieseana

Cativa alesi locali din judetul Iasi au ajuns sa bata record dupa record. Acestia detin o functie publica ravnita din cand in cand de multi altii si de pe care se pare ca nu-i va mai da nimeni jos nici macar la pensie. In judet, o mana de oameni pot sa ramana in istorie drept cei mai longevivi oameni din administratia ieseana.

Unul dintre acestia este si Gheorghe Pricopie, primarul comunei Lungani. Pricopie pare de o viata la primaria din Lungani, el fiind deja inscris in cursa electorala pentru cel de-al saselea mandat. In 20 de ani de administratie, acesta arata ca a imbunatatit viata localitatii cum a reusit mai bine. Se spune ca Lungani este cea mai saraca comuna din Europa. Cu toate acestea, Pricopie a reusit in toti acesti ani sa schimbe fata localitatii.

„Cand am ajuns eu la primarie, era jale. Am vrut sa candidez ca sa schimb ceva in localitate, sa imbunatatim traiul concetatenilor. Am gasit comuna lipsita de toate cele necesare si am zis ca trebuie sa ma apuc de lucru. Am ajuns sa fac multe investitii pe fonduri europene si judetene. Ani la rand, m-am zbatut sa atrag fonduri, sa fac proiecte si imi place sa cred ca am reusit. Am realizat un centru de zi, am adus asfalt pana in satul Zmeu, uitat de toata lumea, ani la rand. Am facut pe grupul de actiune locala proiecte si am reusit sa cumpar sediul primariei, dupa ce aceasta a fost retrocedat. Urmeaza sa trecem la reabilitarea cladirii. In acesti 20 de ani, am realizat proiecte de canalizare, apa, am facut poduri si podete de nici eu nu mai stiu. Sunt multumit ca oamenii si-au imbunatatit conditiile de trai”, a aratat Gheorghe Pricopie, primarul comunei Lungani.

Un alt primar care a reusit sa stea multi ani in fruntea comunitatii si este pe cale sa obtina un nou mandat de primar este Gheorghe Gurzun, edilul din Ciortesti. „In primul rand, reusesti sa te mentii in aceasta functie prin respectul pe care il acorzi cetatenilor. Primarul este ales de majoritatea cetatenilor si ca primar trebuie sa respecti ce doresc cetatenii si sa ai grija de bunul mers al localitatii. Cetateanul care se prezinta la primarie nu trebuie sa plece cu problema nerezolvata. Ai credibilitate ca primar numai daca rezolvi problemele oamenilor. Cuvantul de ordine este increderea in cetateni”, a declarat Gheorghe Gurzun.

In cazul lui Gheorghe Gurzun, trebuie mentionat proiectul de asfaltare a drumului care leaga comuna de drumul national DN 28. Un alt primar iesean cu 20 de ani de administratie in spate este si Liviu Teodorescu. Primarul comunei Bivolari a ajuns la varful administratiei din comuna la inceputul anilor ’90 si cu exceptia perioadei ’96-2000 a fost neintrerupt la conducerea localitatii. „Primele alegeri democratice in Romania au fost in februarie 1992, aveam 32 ani si am candidat cu un inginer agronom, cu un profesor de istorie si cu un colonel in rezerva. Am reusit sa ies din primul tur. De atunci am inceput sa avem treaba cu fondul funciar, o actiune foarte grea si care a dus la multe nemultumiri. In 1996 a iesit altcineva, care a marsat tocmai pe chestiunea fondului funciar. Din 2000 am castigat si de atunci am ramas la primarie. In timpul cat am fost primar, am reusit sa accesez fonduri, sa fac alimentarea cu apa, o statie de epurare, am asfaltat drumurile si am accesat proiecte agricole numeroase. In plus, ne-am mutat si intr-un sediu nou, pentru ca vechea cladire avea peste o suta de ani. Vrem ca pe viitor sa ne concentram si pe tineri, sa amenajam terenuri de sport, parcuri de joaca si multe altele”, a mentionat Teodorescu.

Cei trei primari sunt poate si cei cu cel mai mare numar de mandate in spate din judet. Insa, la nivelul Iasului, mai sunt si alti primari aflati inca in functie care tind sa ajunga la al patrulea sau chiar la al cincilea mandat in fruntea localitatilor pe care le pastoresc. Printre acestia pot fi mentionati Constantin Zamfirache de la Grajduri, Catalin Martinus, primarul comunei Dobrovat, Mihai Sabaiduc de la Dumesti, Mihai Mihalache de la Schitu Duca. Acestia au reusit ca ani la rand, la fiecare scrutin electoral sa castige increderea cetatenilor. Acesti primari nu ar fi reusit sa obtina atatea mandate daca nu ar fi tinut cont de ceea ce doresc oamenii in comunele pe care le pastoresc si daca nu faceau eforturi pentru a le aduce un plus de confort edilitar.

Comentarii
  • bravos, baieti !!! … nu va dezmintiti deloc-deloc … ati reusit sa ridicati in slavi cei mai mari borfasi rosii PSD din judet … nu ma mira deloc, doar sinteti cu Mafia Rosie de atat de mult timp … culmea, osanale unor ticalosi, in frunte cu penalul bataus lingaul lui Ponta penalul, oierul Mihalache … ha ha ha

  • Bravo, frate..!! Cu ce le au cumpărat ăștia ,,încrederea” oamenilor..????? Cu o bere si o șapcă..!!!!!! N scăpăm de ei pînă la pensie , fir ar al dracului toți cu neamul lor.. în special craiul de cupa din Dobrovăț..!!!!

Adauga un comentariu