Eveniment-Social

Noaptea groazei pentru o familie din Iași! Au fost la un pas de moarte din cauza unei lumânări uitate peste noapte pe noptieră!

Publicat: 15 ian. 2020

O familie din Iași a fost la un pas de deces, după ce a adormit cu o lumânare de botez aprinsă. Patru persoane, doi adulți și doi copii, au ajuns în stare gravă la spital, intoxicați cu fum. Aceștia obișnuiau să-și aprindă câte o lumânare în fiecare seară, deoarece nu aveau curent electric. De această dată însă, pentru că singura lumânare din casă mai era cea de la botezul unuia dintre copii, au aprins-o. Nu au bănuit nicio secundă ceea ce avea să se întâmple.

Intoxicați de la o lumânare de botez

Un apel la 112, în cursul dimineții de ieri, avea să anunțe că o întreagă familie din satul Cornești, județul Iași, s-a trezit cu dureri de cap, greață și vărsături. Bunica copiilor și mama au sunat la ambulanță, după ce au văzut că stările se înrăutățesc. Deși au observat dis-de-dimineață faptul că în casă era fum, nu au bănuit nicio secundă că ar putea fi intoxicați.

„În cursul dimineții de marți, la Unitatea de Primiri Urgențe au fost transportați patru pacienți. Aceștia au fost preluați de către un echipaj medical, după un apel la 112. Cadrele medicale au constatat, când au ajuns la fața locului, că aceștia au suferit o intoxicație cu monoxid de carbon. Este vorba despre o fetiță de opt luni și un băiețel de doi ani, o femeie în vârstă de 21 de ani și una de 57 de ani”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Mama și bunica au fost internate la Spitalul „Sf. Spiridon”, iar copiii au fost direcționați către Spitalul „Sf. Maria”.

Se chinuie de pe o zi pe alta

Personalul medical care se ocupă de starea de sănătate a celor patru pacienți susține că aceștia fac parte dintr-o familie defavorizată. Din cauza condițiilor financiare precare, aceștia nu au reușit probabil să plătească curentul electric. Din acest motiv, pentru iluminare, în fiecare seară utilizează lumânări. Se încălzesc la sobă cu lemne și se chinuie de pe o zi pe alta.

„Pacienții se află în afara oricărui pericol. Pacientele adulte răspund bine la oxigenoterapie, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol. Probabil, mâine dimineață își vor putea vedea din nou copiii”, încheie medicul ieșean.loading...

Adauga un comentariu