Stiri Turism

Noaptea Muzeelor 2019. Zeci de mii de bucuresteni au vizitat pana tarziu in noapte muzeele din oras

Publicat: 19 mai 2019
9

Noaptea Muzeelor 2019.  Zeci de mii de bucuresteni au vizitat, sambata noaptea, muzeele si spatiile de cultura publice si private, cu prilejul celei de a XV-a editii a Noptii Muzeelor, reunind zeci de expozitii, experimente artistice, proiectii, dans, piese de teatru si concerte.

Noaptea Muzeelor 2019.  „Este un fenomen social. Sunt din ce in ce mai multi oameni care ies in strada, sunt din ce in ce mai multe localitati despre care nu stiai nimic si care au tot felul de muzee si initiative private, organizate prin disponibilitatea, energia, dragostea unor intreprinzatori. Sunt tot felul de initiative care merita sa fie laudate. Si tocmai de aceea Noaptea Muzeelor a devenit un fenomen social, pentru ca se intampla in niste locuri despre care nici nu gandeai ca ar putea oferi evenimente culturale”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Noptii Muzeelor, Dragos Neamu.

Noaptea Muzeelor 2019.  El a spus ca a fost impresionat de „documentarea” unei vizitatoare in varsta de 60 de ani, care isi printase programul Noptii Muzeelor de pe site-ul Retelei Nationale a Muzeelor din Romania.

Noaptea Muzeelor 2019.  „Am vazut femei cu copii in brate si vreau sa spun un lucru care m-a impresionat: cand am iesit de la Muzeul Colectiilor, am intalnit o doamna in varsta, la vreo 60 de ani, care era plina, burdusita cu tot felul de printuri, cu fise de eveniment de la toate muzeele din Bucuresti. Si s-a nimerit sa ma intrebe taman pe mine unde este Muzeul National de Arta al Romaniei. Si cand am vazut-o ce poarta, am intrebat-o cine i-a printat acele lucruri. Si mi-a spus ca fiul, de pe site-ul nostru. Si i-am spus 'arunca toate astea si iti dau eu un program, care iti arata unde sa te duci si ce sa vezi'. Este impresionant. Era o doamna care vizita muzee si isi facuse 'documentarea'. Era ca o carticica pe care o accesa si incerca sa stie una-alta. E incredibil, pentru asta merita sa investesti in Noaptea Muzeelor, sa organizezi Noaptea Muzeelor. Asa cum am mai intalnit in urma cu cativa ani, la o coada la 'Antipa', un batran care spunea ca e pentru prima data la un muzeu”, a povestit Dragos Neamu.

Adauga un comentariu