National

Noi acuzatii pentru Toni Grebla. „Nu imi amintesc sa fi amenintat pe cineva”

Publicat: 03 feb. 2015
1
UPDATE 15:05 – Toni Grebla a declarat in direct, in cadrul unei televiziuni, ca nu este vinovat de asemenea acuzatii. Acesta a negat vehement toate acuzatiile. „Eu nu-mi dau seama. Nu imi amintesc sa fi amenintat pe cineva. Nu stiu despre ce e vorba. Nu stiu cine ar fi putut sa faca asta. Nu am discutat cu Ciurel despre datoriile finului meu. „, a spus acesta.

STIRE INITIALA – In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie – doamna Laura Codruta Kövesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei privind sesizarea Biroului permanent al Senatului Romaniei, in vederea declansarii procedurilor pentru obtinerea avizului necesar pentru arestarea si trimiterea in judecata penala a suspectului GREBLA TONI, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei. Cererea de arestare si trimitere in judecata are in vedere savarsirea infractiunilor de: 

Citeste si: DNA cere arestarea lui Grebla

trafic de influenta, in forma continuata 
– doua infractiuni de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
– constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate)
– favorizarea faptuitorului,  
– folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Fata de momentul initial, au aparut elemente care contureaza suspiciunea rezonabila a savarsirii ultimelor doua infractiuni mentionate, in sensul in care, judecatorul de Curte Constitutionala Toni Grebla, in cadrul unei intalniri directe cu o persoana care avea calitatea de suspect intr-o cauza penala aflata in instrumentare la D.N.A, i-a intarit convingerea ca, in cazul in care ancheta va reprezenta un pericol pentru acesta din urma, va afla acest lucru si ii va comunica, lasandu-l sa creada ca are influenta pentru a obtine aceste informatii de la organele judiciare. Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Adauga un comentariu