Titlurile zilei

Noi administratori la EcoPiața! Mihai Chirica îl face praf pe șeful Cristinel Stărică: „Nu desfășurăm activități sociale! Trebuie un alt management!”

Publicat: 04 aug. 2022
sedinta extraordinara de Consiliu Local din 3 august 2022
În cursul zilei de miercuri, 3 august 2022, a avut loca ședința extraordinară de Consiliu Local privind aprobarea unui proiect de hotărâre care are în vedere procedura de selecție a noilor administratori la EcoPiața

În cursul zilei de miercuri, 3 august 2022, a avut loc ședința extraordinară de Consiliu Local, privind aprobarea unui proiect de hotărâre ce are în vedere procedura de selecție a noilor administratori de la EcoPiața.

În timpul ședinței, primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost radical în ceea ce-l privește pe actualul șef al societății, Cristinel Stărica. Edilul susține că-și dorește un om cu viziune în fruntea societății și că ar prefera descentralizarea, atunci când situația o cere.

Procedura de selecție a noilor administratori de la EcoPiața

Miercuri, 3 august 2022, a fost convocată o ședintă extraordinară de Consiliu Local. În timpul acesteia, a fost aprobat proiectul de hotărâre în ceea ce privește procedura pentru selectarea noilor administratori ai societății EcoPiața SA.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, se declară nemulțumit de situația actuală. El consideră că este inadmisibil ca această societate ce are doar profit de pe urma taxelor pe care le percepe să nu investească deloc și doar să mărească salariile celor din management.

„Din analize și din discuțiile cu oamenii din domeniu, este imposibil să ai activități în deficit, în condițiile în care nu faci nimic altceva decât să încasezi chirii de pe un domeniu public al municipiului Iași, fără să faci investiții. Este aproape incredibil că ajungi până acolo”, a explicat edilul Mihai Chirica.

Dorința exprimată de majoritatea consilierilor prezenți la întâlnire a fost în acord cu cea exprimată de primar, anume de a face din EcoPiața SA o societate productivă.

„Activitățile care pot fi descentralizate trebuie descentralizate și trebuie lăsate să se întâmple într-un management privat sau într-un management de stat, dar performant pe cât de mult posibil”, a mai precizat primarul Iașului.

Edilul susține că rolul primăriei nu este acela de a face acte de caritate, de aici venind și decizia de a schimba administrația de la EcoPiața SA.

„Hrăniți-vă! Întrețineți-vă locul vostru de muncă, măcar atât… Nu lăsăm totul să cadă într-o ruină și să se petreacă într-un schimb de mâini întinse către autoritatea locală. Nu desfășurăm activități sociale acolo. Nu este nici cantină de ajutor social, nici cămin de pensionari bătrâni, nici orice alt tip de activitate socială. Trebuie să știi să te orientezi în piață”, a mai menționat Mihai Chirica.

Cum va fi ales noul management al instituției

Dorința primarului este de a aduce un om vizionar în fruntea instituției care să o transforme, în mod radical, în bine, iar soluția propusă de acesta vizează schimbarea managementului.

„Sunt 2 soluții. Putem să-i schimbăm pe toți acum sau să-i lăsăm o perioadă și să facem noi un consiliu de supraveghere a lor împreună cu Nicoleta Varga care va trebui să stea săptămână de săptămână pe ei ca să vadă ce se întâmplă acolo”, a explicat Mihai Chirica

În urma adoptării proiectului de hotărâre, rolul Consiliului de Administrație rămâne unul de decor, însă suficient încât societatea să nu se destrame.

„Am propus amendamentul ca din cadrul Consiliului de Administrație să rămână, provizoriu, aceiași membri care au făcut parte până în acest moment pe parcursul perioadei de tranziție. Nu Consiliul de Administrație face selecția membrilor. Selecția este făcută de o firmă privată. Va urma o procedură de selecție a acesteia, iar Consiliul de Administrație are prea puține intervenții în acest punct. Consiliul de Administrație va aproba doar procedura”, a explicat viceprimarul Consiliului Local, Daniel Juravle, în legătură cu noii administratori ai EcoPiața SA.
Comentarii
  • Culmea, iar nu este Chirica vinovat si nu stie de atatia ani ca pietele nu sunt modernizate, nu sunt ingrijite, nu sunt imbunatatite!!!!!!!!!! Cum poti sa vii cu astfel de abordari dle Chirica??? Oare cat crezi ca mai poti prosti iesenii????

  • Incredibil m-ati lasat fara cuvinte …..il schimbati pe dinozaurul Starica ? Cu ce ai gresit sefu’ de te schimbara astia ….nu ai mai turnat Zghihara in pahare, nu ai mai adus fetite-folcloriste ,nu ai mai adus banii ,,negri” la primar sau la partidoi ? unde ai gresit sefu’ de te luara astia la ranga ! Gata …scoate sefu’ dosarele cu ,,sponsorizarile” la diversi indivizi si mai ales la partide si primarie si sa vezi minune cum vei iesi la pensie don’Starica , asta daca nu se baga DNA-ul pe fir si te vei pensiona de la Dr.Vicol , doamne ajuta !

  • Da cica îi lasa o perioada si îi monitorizeaza. Adica Starica sa mareasca cotizatia lunara si tot el va ramine. Fortza!!!!

  • Fratilor, usurel, usurel, don premar are dreptate, trebuie schimbat tot sistemul ! Inclusiv el – PANSELUTA ! In sfarsit a realizat aceasta minune (sub presiunea vorbelor proprii). Verba volant !

Adauga un comentariu