Actualitate

Noi cazuri cu varianta Delta, confirmate în judeţul Constanța. Patru dintre cele zece persoane infectate au călătorit în străinătate

Publicat: 09 aug. 2021
Noi cazuri cu varianta Delta confirmate în judeţul Constanța. Patru dintre cele zece persoane infectate au călătorit în străinătate
Un bărbat infectat cu tulpina Delta a murit în județul Arad. Acesta fusese stabilit în America, dar călătorea în România

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat că zece noi cazuri cu varianta Delta au fost confirmate, iar dintre acestea şapte persoane sunt nevaccinate. De asemenea, patru dintre cele zece persoane au călătorit în străinătate.

DSP Constanţa a transmis, luni, că au fost confirmate zece noi cazuri cu varianta Delta.

Dintre acestea, şase sunt la femei şi patru la bărbaţi.

“Zece noi cazuri au fost confirmate cu varianta Delta pe raza judeţului Constanţa. Este vorba despre şase femei (53 de ani, 60 de ani, 45 de ani, 70 de ani, 53 de ani şi respectiv 16 ani) şi patru bărbaţi (36 de ani, 54 de ani, 64 de ani şi 32 de ani). Dintre cele zece cazuri noi, şapte sunt nevaccinate”, a afirmat DSP Constanţa.

Sursa citată menţionează că patru dintre cele zece persoane au istoric de călători după ce au reveni din Dubai, Franţa, Spania şi Olanda. De asemenea, din cele zece persoane diagnosticate cu tulpina Delta una singură este internată.

Aproximativ 90 la sută din numărul noilor infectări din județul Iași reprezintă pacienți cu noua tulpină Delta

Circa 90 la sută din numărul noilor infectări din județul Iași reprezintă pacienți infectați cu noua tulpină Delta. Medicii ieșeni sunt în alertă deoarece în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” nu mai sunt locuri libere. Toți pacienții COVID-19 cu forme grave care vor avea nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă vor fi direcțioanați către secția ATI COVID-19 a Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

„Din nefericire, numărul de cazuri este în continuă creștere. Problema cea mai mare este că majoritatea, în proporție de peste 90 la sută, sunt cu tulpina Delta. Din nou, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă Covid nu mai sunt locuri. Rămânem la aceeași situație. Dacă vor mai fi pacienți care necesită îngrijire de Terapie Intensivă, aceștia vor fi direcțioanți către Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase au fost depistate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta, deoarce acesta este singurul centru de excelență din Moldova pentru diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă și secvențiere.

Județul Iași se află în valul patru

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a anunțat că județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Amintim că, pe 6 iulie 2021, au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Iași. Până în prezent, în județeul Iași au fost confirmate 11 cazuri de Delta. Medicii ieșeni au anunțat că au intrat în alertă după ce mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină.

În total, pe 6 iulie 2021, zece persoane au fost confirmate cu această tulpină. Trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, au vârste de 42, 61 și 68 de ani, iar alte șapte persoane erau din județul Bacău.
Adauga un comentariu