Actualitate

Noi cazuri de rujeolă la Iași! La nivel național s-au înregistrat 64 de decese! Medicii ieșeni speră că Iașul nu va intra pe lista neagră

Publicat: 25 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi cazuri de rujeolă la Iași La nivel național s-au înregistrat 64 de decese Medicii ieșeni speră că Iașul nu va intra pe lista neagră

Statistica făcută de CNSCBT arată că două persoane au fost diagnosticate cu rujeolă la Iași. În România s-au înregistrat deja 64 de decese.

Noi cazuri de rujeolă la Iași. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultimele două săptămâni, două persoane au fost diagnosticate cu rujeolă la Iași. În toată țara au fost confirmate 80 de cazuri noi în zece județe și în municipiul București. Din numărul total de pacienți diagnosticați cu rujeolă, 64 au pierdut lupta cu viața din cauza unor complicații ale bolii.

Orașul cu cele mai multe victime

Cele mai multe victime ale rujeolei s-au înregistrat la Suceava, unde 21 de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune. În ordine descrescătoare, urmează Satu Mare, cu 19 cazuri, Neamț, cu 16 cazuri, Timiș, șapte, Maramureș, șase, trei la Sălaj, câte două cazuri la Iași, în municipiul București și Arad. Câte un caz de rujeolă a fost înregistrat la Hunedoara și Sibiu. Medicii ieșeni susțin faptul că simptomele pot apărea la șapte, opt zile din momentul infectării. Simptomele specifice rujeolei sunt febra înaltă și erupțiile cutanate agresive. În general, primele erupții apar în spatele urechilor, iar în următoarele două, trei zile se vor extinde pe întreg corpul.

Ce este rujeola?

Rujeola, considerată de specialiști ca fiind una din bolile copilăriei, este cauzată de virusul rujeolic. Incidența bolii este mai mare la grupa de vârstă 2-9 ani. Pentru a preveni rujeola și efectele sale, părinților li se recomandă să vaccineze copiii. Eficacitatea vaccinării este de aproximativ 93 la sută în cazul unei singure doze și de aproximativ 97 la sută în cazul administrării a două doze. În urma campaniilor de vaccinare, rata deceselor a fost cu mult redusă. Principalul factor de risc este lipsa vaccinării. Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva virusului rujeolic au 90 la sută șanse de a se îmbolnăvi în urma contactului cu o persoană infectată.

Adauga un comentariu