News Flash:

Noi cerinte pentru asistentii care doresc sa lucreze in strainatate

26 Noiembrie 2007
1147 Vizualizari | 1 Comentarii
Medicii, asistentii medicali si moasele care doresc sa lucreze in tarile din Uniunea Europeana vor primi de la Ministerul Sanatatii Publice un nou certificat de calificare in profesie. Ministerul elibereaza aceste certificate numai daca solicitantul intruneste anumite conditii, cum ar fi cetatenie, rezidenta prevazuta de lege pentru exercitarea profesiei in Romania etc. Asistentii medicali generalisti care doresc sa lucreze in Uniunea Europeana vor primi un certificat de conformitate sau certificate care atesta drepturile castigate specifice. Certificatul de conformitate va fi eliberat pentru asistentii medicali generalisti care au o diploma de absolvire de studii superioare de scurta durata de asistent medical generalist, incepand cu promotia 2006 de absolventi, diploma de licenta de asistent medical generalist incepand cu promotia 2007 de absolventi, diploma de licenta de moasa, incepand cu promotia 2007 de absolventi. Certificatele care atesta drepturi castigate specifice se elibereaza numai titularilor cu certificat de competente profesionale de asistent medical generalist eliberat de scolile postliceale sanitare de specialitate ce fac dovada exercitarii efective si legale a activitatilor de ingrijiri generale de sanatate in Romania pe o durata de minimum 5 ani consecutivi din ultimii 7 ani care preced eliberarea acestui certificat. De asemenea, pentru a primi acest certificat, asistentii trebuie sa aiba si diploma de asistent medical obstetrica-ginecologie eliberata de scolile postliceale sanitare de specialitate care face dovada exercitarii efective si legale a activitatilor de moasa prevazute de lege, in Romania, pe o durata de minimum 5 ani consecutivi din ultimii 7 ani care preced eliberarea acestui certificat. Certificatele se elibereaza la Centrul National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic din Domeniul Sanatatii Bucuresti, unde se depun si cererile.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

mioara  | #24017
mai , da prosti mai sunteti
dar nu va ganditi ,ca romanii deacum au dreprul la cetatenie europeana si firmele sau ministerele de acolo ii vor ajuta sa se integreze la munca prin niste mici formalitati de evaluare, si kare vrea sa se duca ,n-o sa-i mai opreasca nici un denikolaes,oare chiar credetiu ca romanii au ramas cu aceasi mantalitate de 20 ani?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1304 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023492 (s)