News Flash:

Noi conditii pentru comercializarea produselor de origine animala

14 Ianuarie 2009
1261 Vizualizari | 1 Comentarii
• Fermierii trebuie sa se inregistreze la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, in vederea obtinerii "Documentului de inregistrare sanitara veterinara", pana la data de 1 februarie 2009Conform specialistilor, produsele destinate comercializarii trebuie sa indeplineasca anumite conditii

Pentru ca micii producatori sa poata sa vanda produsele obtinute de la animale, trebuie sa se inregistreze la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi, in vederea obtinerii "Documentului de inregistrare sanitara veterinara", pana la data de 1 februarie 2009.

In vederea obtinerii acestui document, fermierii trebuie sa depuna la DSVSA o cerere tip si sa achite o taxa in valoare de 10 lei pentru produsele primare precum lapte crud, oua, miere, peste si o taxa de 300 lei pentru produsele procesate, respectiv produse lactate si produse din carne. Conform specialistilor, produsele destinate comercializarii trebuie sa indeplineasca anumite conditii.

"Produsele de origine animala obtinute, care sunt destinate vanzarii, trebuie sa indeplineasca o serie de cerinte. Aceste produse trebuie sa provina de la animale sanatoase care au toate actiunile sanitare veterinare obligatorii efectuate, sa nu fie falsificate si sa prezinte caracteristicile pentru culoare, miros, gust si consistenta specifice produsului, sa fie transportate, pastrate si prezentate spre vanzare in ambalaje curate, neruginibile si usor de spalat si dezinfectat si sa ofere informatii consumatorului privind numele producatorului, denumirea produsului, data obtinerii", a declarat Vasile Gaboran, directorul executiv al DSVSA Iasi.

In ceea ce priveste spatiul in care sunt obtinute produsele, acesta trebuie sa respecte conditiile minime de igiena pentru a preveni contaminarea produselor. De asemenea, persoanele care vin in contact cu produsele nu trebuie sa fie purtatoare de boli transmisibile, fapt dovedit prin intermediul unei adeverinte medicale. Aceleasi conditii trebuie respectate si pentru spatiile in care se comercializeaza produsele. Vanzarea produselor obtinute in vederea comercializarii se face pe baza documentului de inregistrare sanitara eliberat de DSVSA, pe baza actului de identitate al producatorului, al documentului din care sa rezulte starea de sanatate a persoanelor care vand produsele, al documentului de sanatate a animalelor de la care au fost obtinute produsele completat si vizat de medicul veterinar, precum si de certificatul de producator, eliberat de primarie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

directia sanitar-veterinara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

diana  | #53632
la la ala
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2807 (s) | 22 queries | Mysql time :0.165287 (s)