Eveniment-Social

Noi controale in pietele iesene. Masuri dure in perioada sarbatorilor de iarna

Publicat: 27 nov. 2018
1

Sefii administratiei iesene au trecut la verificarea produselor de origine animala care vor fi comercializate in perioada sarbatorilor de iarna. Pentru ca judetul Iasi se afla in continuare sub alerta de pesta porcina africana, autoritatile au decis sa nu riste nimic si sa ia toate masurile. In acest sens, sefii judetului au convocat o intalnire a Centrului Local de Combatere a Bolilor in care au dispus toate aceste masuri.

"Având în vedere apropierea sarbatorilor de iarna, cu cresterea asteptata a comertului de carne, mai ales de porc, am convocat o intalnire a Centrului Local de Combatere a Bolilor, pentru analizarea situatiei epidemiologice curente din judetul nostru si pentru stabilirea masurilor suplimentare necesare în aceasta perioada. În zona Moldovei nu au fost semnalate focare noi de pesta porcina africana, iar toate cele aproximativ 750 de probe biologice luate de la porci domestici si mistreti din judetul nostru au dat rezultate negative. Pentru a evita orice pericol, restrictiile existente în comercializarea carnii de porc vor fi mentinute, controalele în trafic ale transporturilor de animale vor fi extinse, iar cele la carmangerii intensificate", a spus prefectul Marian Serbescu.

Citeste si: Numeroase spatii comerciale din pietele agroalimentare, scoase la licitatie de EcoPiata

Prefectul a dispus noi masuri legate de controalele din pietele iesene. Ordinul prefectului va intra in vigoare in perioada imediat urmatoare.

"Totodata, în perioada imediat urmatoare vor fi constituite comisiile mixte de control compuse din reprezentanti ai Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei de Sanatate Publica, Oficiului pentru Protectia Consumatorilor si Inspectoratului Politiei Judetene, pentru verificarea legalitatii comercializarii produselor de origine animala si non-animala", a mai adaugat Marian Serbescu.

Comentarii
  • Bine ca se vinde carne si porci pe Facebook, pe 2 grupuri . Iasiul vrea produse locale si Iasiul vrea produse naturale. Voi astia de la control stati pe griupurile astea si cumparati si nu luati masuri. Se gasesc masinile cu produse si carne prin parcarile de la Kaufland, Lidl… Aveti acolo si zilele cu tot cu ore. Si Facebook e declarat loc public

Adauga un comentariu