Titlurile zilei

Noi curse de pe Aeroportul Iași! Șapte rute ar putea fi deschise către alte destinații externe! Toți ieșenii așteptau o astfel de veste!

Publicat: 14 iul. 2021
Noi curse de pe Aeroportul Iași Șapte rute ar putea fi deschise către alte destinații externe Toți ieșenii așteptau o astfel de veste
Pasagerii au cerut noi curse de pe Aeroportul Iași, acestea fiind cuprinse într-un chestionar solicitat de conducerea aerogării în ultima lună. Destinațiile cerute de pasageri cuprind curse în Europa și Asia

Șapte rute noi ar putea apărea la Aeroportul Internațional Iași în perioada următoare. Peste 1.200 de persoane au cerut deschiderea unor alte destinații externe, în afara celor deja operate de pe aerogara ieșeană. În calcul au intrat atât destinații din Europa, cât și din zona Asiei

Curse spre noi destinații de pe mapamond ar putea apărea la Aeroportul Internațional Iași! În calcul au fost luate destinații de pe „Bătrânul continent”, dar și din zona Asiei, acestea fiind cele mai solicitate de către pasageri.
În ultima perioadă, reprezentanții aerogării ieșene au întocmit un chestionar prin care le-au cerut pasagerilor să arate ce curse noi ar mai putea fi deschise de la Iași spre diverse destinații. În urma răspunsurilor primite de la 1.276 de persoane, au apărut 7 destinații noi ce ar putea fi luate în calcul de către companiile aeriene.

Se cer noi curse de pe Aeroportul Internațional Iași

Topul noilor destinații cerute de la Aeroportul Iași cuprinde rute spre Madrid (Spania), Istanbul (Turcia), Amsterdam (Olanda), Atena (Grecia), Lisabona (Portugalia) sau Basel (Elveția). În calcul a intrat și o destinație căutată de către turiști, respectiv cea din Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Aceste rute ar urma, însă, să intre în calcul în urma unor discuții ale operatorilor aerieni cu cei de la Aeroportul Internațional Iași. Unele dintre aceste zboruri au fost luate în calcul și în trecut, însă discuțiile cu operatorii nu s-au mai concretizat. De remarcat este faptul că fosta conducere de la aeroportul ieșean s-a folosit de diverse companii aeriene pentru campaniile electorale de la alegerile locale.

Lista curselor de la Iași

De pe Aeroportul Iași sunt disponibile în prezent mai multe curse spre destinații externe. Conform orarului de la Aeroportul Iași, se poate călători spre Bergamo, Veneția, Torino, Roma, Bari, Bologna și Catania (Italia). De asemenea, în orarul de la Aeroportul Iași sunt disponibile și curse spre Bruxelles (Belgia), Dortmund și Frankfurt (Germania), Billund (Danemarca), Eindhoven (Olanda), Barcelona (Spania), Paris (Franța), Londra și Liverpool (Marea Britanie).
De asemenea, este disponibilă cursa spre Larnaca (Cipru). În plus, se poate zbura și spre Viena (Austria), dar și Dublin (Irlanda). În calcul au intrat și mai multe curse externe estivale. Este vorba despre curse spre Santorini, Heraklion, Skyathos (Grecia), Antalya (Turcia), dar și Hurghada (Egipt).

Proiecte noi la aerogara ieșeană

Aeroportul Iași vrea să atragă fonduri europene pentru modernizarea zonelor de îmbarcare a pasagerilor. În plan intră un nou terminal T4 de pasageri, construcție care ar urma să fie ridicată lângă actualul T3. De altfel, proiectul, care prevede construirea unui nou terminal până la finalul anului 2023, a ajuns în etapa studiului de fezabilitate.
Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat o serie de probleme. Astfel, terenul pe care va fi ridicat noul Terminal T4 se află în mijlocul unui scandal mutat în instanță. Consiliul Județean Iași a cerut anularea unui contract de concesiune încheiat cu o societate din Republica Moldova pentru terenul respectiv. Pe acel teren ar fi trebuit să fie ridicat un hangar de mentenanță pentru elicoptere, însă contractul a fost denunțat.
Adauga un comentariu