Economic Local

Noi cursuri de formare profesionala pentru ieseni

Publicat: 26 mart. 2019
1

Directia Judeteana pentru Agricultura (DAJ) Iasi organizeaza noi cursuri de calificare profesionala pentru tractoristi. Specialistii din agricultura sustin ca au primit solicitari din partea tinerilor din mediul rural pentru a se organiza astfel de cursuri.

Cu diploma obtinuta, acestia se pot angaja ca tractoristi in orice firma de profil. Intrucat in ultimii ani au aparut utilaje agricole performante, care ajung si la cateva milioane de euro, acestea au nevoie de persoane care sa le conduca. Este si cazul fermierilor care au tractoare de ultima generatie, dar nu au suficient personal, respectiv tractoristi care sa le conduca.

Astfel, la solicitarea acestora, DAJ Iasi organizeaza pentru toti doritorii un curs de calificare profesionala de tractorist. Cursul are o durata de 360 de ore si imbina atat probe teoretice, cat si probe practice.

Citeste si: Directia Agricola organizeaza cursuri pentru ieseni

Tot mai multi tineri din mediul rural, atat din Iasi, cat si din tara se indreapta spre aceasta meserie, intrucat este bine platita si ofera o siguranta a locului de munca. In unele situatii, un tractorist poate primi un salariu de 3.000 de lei/ luna. La cursurile organizate de DAJ Iasi s-au inscris deja 10 persoane care vor sa urmeze cursurile pentru a primi atestatul necesar angajarii ca tractorist.

 

Adauga un comentariu