Magazin

Noi descoperiri ce vizeaza CANCERUL MAMAR

Publicat: 20 apr. 2012
1

Concluziile celui mai amplu studiu dedicat cancerului de san aduce noi sperante pentru un tratament eficient. Cercetatorii au identificat 10 forme diferite ale temutei boli. Studiul realizat de oamenii de stiinta britanici va rescrie toate cartile despre cancerul mamar. Acum medicii stiu ca exista 10 forme diferite ale acestei boli, iar tratamentele vor fi mai individualizate si prin urmare mai eficiente.

Cercetarile trebuie sa mai continue timp de 3-5 ani, inainte ca medicii din intreaga lumea sa adopte aceasta noua abordare a maladiei. In prezent, tumorile canceroase de san sunt clasificate in numai 4 tipuri, de aceea de multe ori tratamentele nu au efectul asteptat.

Studiul, publicat in revista Nature, a analizat genele a peste 2.000 de tumori mamare, in urma carora au fost identificate cele 10 subtipuri. Fiecare subtip va trebui tratat cu un anumit medicament. Descoperirea ofera si explicatia indelung cautata a cazurilor de tumori aparent usor de tratat, dar care, in ciuda tratamentelor, duc la moartea pacientei, precizeaza Daily Mail.

Autoarea cercetarii, doctorul Julia Wilson, de la fundatia caritabila Breakthrough Breast Cancer, spune ca datorita acestei cercetari fiecare pacienta va primi un tratament individualizat.

Sursa: protv.ro

Adauga un comentariu