Diverse

Noi descoperiri despre sedentarism

Publicat: 26 mart. 2014
6
Cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au ajuns la concluzii alarmante dupa efectuarea unui nou studiu asupra sedentarismului: persoanele care stau mult pe scaun risca sa aiba un posterior mai mare. 
Vestea este alarmanta pentru doamnele care tin la silueta, nu-i asa? Statul pe scaun ore in sir favorizeaza inmultirea celulelor de grasime si luarea in greutate la nivelul sezutului, spun cei de la Medisite.fr.
Expertii vorbesca despre un aspect deseori ignorat in analizarea factorilor ce duc la luarea in greutate: mecanismul de expansiune celulara. 

Citeste si: Consecintele unei vieti sedentare
 

Presiunea unei greutati crescute sau presiunea prelungita a tesutului fesierilor, in cazul „regilor canapelelor”, ar juca un rol important in acest mecanism.
„Spre deosebire de tesuturile muscular si osos, care se slabesc cand asupra lor se exercita presiune, depozitele de grasime in celule se extind cu pana la 50% atunci cand sunt supuse unei presiuni prelungite. Este o descoperire importanta”, precizeaza prof. Amit Gefen, coordonatorul cercetarii.
Specialistii spera ca observatiile lor vor servi ca punct de plecare pentru alte studii privind mediul celular si impactul unor factori care cresc productia de grasime. 




Adauga un comentariu