Local

Noi detalii despre cei trei medici infectați cu COVID-19 din municipiul Iași

Publicat: 26 mart. 2020

Cu privire la cele 3 cadre medicale din judetul Iasi pentru care Grupul de Comunicare Strategica a informat ca testarea pentru COVID-19 a iesit pozitiv, precizam umatoarele:

  1. Pentru un cadru medical din cadrul Institutului Regional de Oncologie informaţiile sunt deja publice
  2. Un al doilea cadru medical este angajat al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Sf. Maria Iasi care, venind dintr-o deplasare in străinătate, s-a izolat la domiciliu. In urma apariţiei simptomelor specifice a solicitat testarea pentru COVID-19. Nu a avut contacte in cadrul Spitalului.
  3. Un al treilea cadru medical este angajat al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” – Sectia de Gastroenterologie, contact al unui pacient transferat de la Suceava, declarat pozitiv ulterior internării. Toţi contactii acestui cadru medical sunt izolaţi si testele in curs de realizare. Mai precizam ca pentru situaţia de la Secţia de Gastroenterologie au fost prelevate un număr de 59 de probe, dintre care 52 au rezultat negative, iar 6 probe sunt lucru. De asemenea sunt in curs de prelevare un număr de 13 probe. Toti contacții stabiliți prin ancheta epidemiologica sunt izolaţi.


loading...

Adauga un comentariu