Sport

Noi detalii despre tratamentul lui Michael Schumacher: „A testat pe sobolani, iar acum vrea sa încerce cu el!”

Publicat: 13 sept. 2019
1

Michael Schumacher (50 de ani) s-a aflat pentru câteva zile în Franta, la Clinica "GeorgesPompidou", unde urmeaza un tratament ultra-secret, în urma traumatismului cranian sever, suferit în 2013, în timp ce se afla la schi.

Conform presei internationale, fostul pilot a stat doua zile în clinica din Paris, iar joi s-ar fi întors în Elvetia. Schumacher este tratat de Phillippe Menasche, unul dintre pionierii unui tip de tratament experimental, cu celule stem. "Este aici un chirurg care obisnuia sa testeze pe sobolani. Acum, vrea sa experimenteze pe Schumacher", a spus un angajat al clinicii. Menasche extrage celule stem din maduva osoasa, dupa care le implanteaza cât mai aproape de inima lui Schumacher. Medicul ar colabora cu Gerard Saillant, un chirurg care s-a ocupat de fostul campion în repetate rânduri, potrivit personalului Clinicii "Georges-Pompidou".

Germanul cu 91 de Grand Prix-uri în palmares a fost tratat de profesorul Philippe Menasché, un eminent chirurg cardiolog în vârsta de 69 de ani. Acesta este initiatorul unei terapii revolutionare pentru cei care sufera de insuficienta cardiaca.
Acesta este si el autorul unei nou tip de interventie chirurgicala, cea constând în grefa de celule embrionare cardiace. Amândoi sunt membri ai Institutului pentru cercetarea creierului si a maduvei spinarii.  Schumacher a suferit doua operatii la spitalul din Grenoble, dupa care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014 a fost externat si a fost tratat în propria locuinta din Gland, Elvetia.

Michael Schumacher s-a nascut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situata în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în

Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfasurat pe circuitul Spa-Francorchamps si a obtinut prima victorie un an mai târziu, pe acelasi circuit.
Schumacher are în palmares sapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanta neegalata pâna acum.
Adauga un comentariu