Local

Noi detalii in cazul jafului din primaria Popricani

Publicat: 18 oct. 2016
1
@ Misterul se adanceste in cazul jafului din primaria Popricani @ Primarul banuie ca hotii ar fi primit ponturi chiar din partea unor angajati ai institutiei
 
Un jaf ca in filme, produs in urma cu doua saptamani, la Primaria Popricani, i-a adus primarului si o amenda exorbitant de mare. Acesta a fost amendat de oamenii legii cu 10.000 lei, pentru mai multe lipsuri constatate la fata locului. De exemplu, din aceasta suma, 2.000 de lei a reprezentat sanctiunea pentru lipsa afisului de pe usa prin care atentiona cetatenii ca obiectivul este supravegheat video.

Seiful cu bani al Primariei Popricani a fost furat de persoane ramase inca neidentificate. In el, dar si intr-un sertar din casierie, se afla suma totala de 15.392 de lei, constand in indemnizatiile persoanelor cu handicap si ale consilierilor locali. Potrivit politistilor, furtul a fost favorizat si de faptul ca institutia nu beneficiaza de paza. Jaful a fost filmat de catre camerele sistemului de supraveghere cu care este dotata primaria. Unitatea care detine imaginile a fost luata de catre anchetatori, pentru a identifica hotii, dar operatiunea este una dificila, deoarece autorii jafului purtau glugi pe cap, iar fetele le aveau acoperite.

De asemenea, acestia au purtat manusi pentru a le nu fi luate amprentele. Cei trei indivizi au debransat initial cladirea de la alimentarea cu energie electrica, de la un stalp de iluminat, dupa care au trecut la actiune. Ei au fortat usa de la intrare si pe cea de la casierie, dupa care au patruns inauntru, s-au strecurat printr-un geam unde se fac platile si au furat seiful. Acestia l-au scos pe o poarta din lateralul primariei. Cel mai probabil, ei au fost asteptati de un alt complice, cu o masina, pentru a transporta seiful greu, de aproximativ 100 de kilograme. Jaful a fost comis in aproximativ 10 minute.

„Eu cred ca hotii au avut complici din interior, care le-au spus exact unde se afla banii si ca urmau sa se dea salariile. Noi avem aproximativ 8.000 de locuitori. Inca din primul mandat, am vrut sa infiintez politie locala, dar nu au aprobat bugetul consilierii. Voi mai propune odata acest lucru. Mai vreau ca in principalele intersectii sa punem camere de supraveghere, iar iluminatul sa-l trecem pe becuri tip LED, pentru a-l putea lasa deschis toata noaptea. In prezent, astept raportul de evaluare a riscurilor la care este expusa primaria. Aceasta evaluare va fi facuta de catre o firma de specialitate. Dupa primirea raportului, avem la dispozitie 20 de zile pentru a ne conforma si intra in normalitate”, a declarat Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani. 

Adauga un comentariu