National

Noi dezvaluiri socante despre stapanii de sclavi din Arges. Primeau lunar bani de la stat

Publicat: 17 iul. 2016

Stapanii de sclavi de la Berevoesti primeau lunar bani de la primarie, ca ajutor social. In schimb, la perchezitii, in casele lor, mascatii au gasit sume uriase de bani.

La perchezitiile facute in casele stapanilor de sclavi de la Berevoesti au fost confiscati peste 200.000 lei, aproape un kilogram de bijuterii din aur, dar si trei autoturisme. Asta in conditiile in care opt dintre cei 38 de stapani de sclavi beneficiau de ajutor social. Ei rpimeau lunar intre 150 si 500 de lei, in functie de numarul de membri ai familiei.

„Dintotdeauna au avut, de cand s-a infiintat ajutorul social. Daca se incadreaza in prevederile legale suntem obligati sa le dam ajutor social”, a recunoscut primarul comunei, Florin Proca.

Autoritatile locale stiau despre aceasta afacere, iar un viceprimar a povestit la Romania TV ca primarul este ruda cu mai multi dintre suspectii retinuti acum.

Conform anchetatorilor, din 2008 si pana in prezent, cei in cauza ar fi desfasurat activitati de comert cu material lemnos, procurat atat legal, cat si susceptibil a proveni din taieri ilegale. Pentru comercializarea materialului lemnos, cei vizati ar fi recrutat mai multe persoane, minore si majore, prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitind de imposibilitatea de a se apara sau de a-si exprima vointa ori de starea lor de vadita vulnerabilitate, pe care i-ar fi transportat si adapostit in gospodarii, cu scopul de a-i supune la indeplinirea de servicii in mod fortat. Totodata, persoanele exploatate ar mai fi fost obligate la efectuarea de munci gospodaresti sau la practicarea cersetoriei.loading...

Adauga un comentariu