Actualitate

Noi documente in cazul Sorina. Ar putea schimba decizia adoptiei

Publicat: 16 iul. 2019

Avocatul Victor Dumitrica a facut declaratii socante cu privire la adoptia Sorinei, dar si la mama naturala a acesteia, pe care statul roman nu ar fi reusit sa o gaseasca. Mai mult, un alt document scoate la iveala un secret bine ascuns. Conform prevederilor legale, daca mama naturala nu e decazuta din drepturi, iar in acest caz nu era decazuta din drepturi, trebuia intrebata daca este de acord cu adoptia sau nu, iar aceasta trebuia sa dea o declaratie in acest sens. 

Bogdan Licu cere lamuriri de la Ministerul Muncii in cazul Sorinei

”Prin prezenta declar ca nu sunt de acord cu adoptia internationala. (…) Doresc ca fetita sa ramana la familia Saramat”, precizeaza Lucan Loredana, mama naturala a Sorinei. ”Mama naturala a fetitei a venit in tara si a vrut sa vada fata. A insotit-o pe fetita la scoala si a petrecut timp cu minora. A venit special pentru fetita. Ideea declaratiei notariale unde eu am insotit-o pe doamna a fost de a formula o cerere de revizuire cu privire la hotararea din 2017 cand s-a deschis adoptia. Doamna mi-a spus ca: dom`ne, eu nu sunt acord cu adoptia minorei si ca nu vreau sa plece din tara. A existat un proces in care eu nu am fost citata. Asta mi-a spus mama fetitei. Am formulat cerere de revizuire si acum am constatat ca DGASPC a citat altundeva decat in locul in care statea in mod real. Au citat-o la domiciliile vechi. Nu au urmarit o citare normala. S-a urmarit acoperirea formala a procedurii, tocmai ca sa nu o gaseasca. (…) Inca din 2017 de cand s-a deschis dosarul de adoptie, planul era facut”, a precizat avocatul Victor Dumitrica. 

Conform unor documente, fetita Sorina mai are un frate. Acesta a fost dat de asemenea in plasament dupa ce mama sa si-a pierdut drepturile in relatia cu acesta din cauza ca il batea. Conform legislatiei daca unul dintre copii este adoptat atunci trebuie adoptati amandoi fratii pentru a nu fi despartiti si pentru a nu le provoca traume. Fratele Sorinei, pe nume Andrei, are aproximativ 13 ani. Acesta ar fi fost ascuns pentru ca adoptia internationala sa poata fi facuta fara probleme. In caz contrar, cei doi frati ar fi trebuit adoptati impreuna. Mai mult, ar exista oficial in acte ca Sorina nu ar mai avea frati de sange. Documente contrazise de rude. In prezent, copilul s-ar afla intr-un centru de plasament din Craiova. loading...

Comentarii
  • Dacă prostia ar durea nu ar mai fi atatea lucruri rele.De ce nu este lăsată fetita in pace sa plece cu familia adoptivă?.Dacă familia la care a fost in plasament a tinut-o doar pentru bani de ce acum nu o lasa in pace.Daca ar fi infiat-o ei ar fi pierdut niste bani si ar fi primit doar alocația!.Acum fetita a găsit niste părinți care ii ofera niste conditii pe care cei care au făcut-o nu i le asigura.O intrebare ce va face fetita dupa ce împlinește 18 ani?.Rusine tuturor acelora care pun bete in roate viitorului copilei.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit