Local

Noi focare de Covid-19 în județul Iași. Direcția de Sănătate Publică a transmis situația cazurilor noi de infecție cu noul coronavirus – VIDEO/ UPDATE

Publicat: 24 sept. 2020
Direcția de Sănătate Publică Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția unor noi focare Covid-19 în Județul Iași, joi, 24 septembrie 2020. Pe raza județului s-au confirmat alte 3 focare de infecție cu noul coronavirus.

UPDATE: Șase asistenţi, doi infirmieri şi un kinetoterapeut de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, infectaţi cu Covid-19!

Se deschide o anchetă epidemiologica şi se vor lua toate măsurile necesare.

Agent Economic din Comuna Moțca

Este vorba despre 9 persoane care au teste pozitive. Toate cele 9 persoane au fost izolate instituționalizat sau la domiciliu.

S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru.

S-a luat decizia carantinării celor 11 contacți de la locul de muncă, în sediul punctului de lucru, pentru a nu se întrerupe producția.

În cazul apariției simptomelor, se va apela serviciul 112.

Spitalul Clinic de Recuperare Iași – Secția Recuperare Cardiovasculară și Medicina Muncii

Este vorba despre 9 persoane care au teste pozitive. Pozitivii au fost izolați instituționalizat sau la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția spațiului de lucru. S-a luat decizia ca tot personalul secției contact cu pozitivii să fie retestat conform metodologiei.

Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban” Iași

Este vorba despre 4 cazuri (3 beneficiari și un angajat) care au teste pozitive. Beneficiarii pozitivi, au fost izolați în centru, iar persoana angajată este în izolare la domiciliu. Contacții direcți sunt carantinți și supravegheați în Centrul de Servicii Sociale „Ion Holban” Iași.

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 24 septembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 4.498 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 77 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.803 au fost externate (cu 30 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).
În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind acum de 146.

Astfel, la data de 23 septembrie a.c., 340 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.
Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 22 septembrie la nivelul județului Iași au fost verificate 39 societăți comerciale, 119 persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.100 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 14 misiuni, din care: 6 misiuni de transport catre unitati spitalicesti, 7 misiuni de decontaminare biologică și 1 alte misiuni.
IPJ a efectuat 92 misiuni specifice. IJJ a efectuat 47 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 88 misiuni, din care: 30 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 misiuni de transport probe biologice, 0 misiuni de transport catre spatiile de izolare, 45 misiuni de decontaminari biologice și 11 alte misiuni.
MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.

DSP a efectuat 342 misiuni, din care: 4 misiuni de transport probe biologice, 19 inspecții (11 decizii carantină, 0 misiuni mixte la unități comerciale/învățământ, 8 alte inspecții) 319 misiuni de supraveghere epidimiologică (152 decizii carantină contact, 54 decizii prelungire izolare la domiciliu, 81 anchete epidimiologice,32 alte misiuni).

Adauga un comentariu