Eveniment-Social

Noi fonduri pentru drumurile judetene. Guvernul trimite la Iasi o suma de 14 milioane de lei

Publicat: 03 nov. 2015
1

@ In perioada urmatoare, judetul Iasi se poate alege cu cateva milioane lei pentru modernizarea drumurilor judetene si comunale @ Fondurile au fost alocate de catre Guvern si urmeaza sa fie redistribuite de catre Consiliul Judetean Iasi

Judetul Iasi se poate alege cu alte cateva milioane de lei pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor. Guvernul a alocat ieri o serie de fonduri pentru acest capitol, la Iasi urmand a ajunge o suma de aproximativ 14 milioane de lei. Suma destinata judetului Iasi va fi distribuita prin Consiliul Judetean Iasi, in perioada urmatoare, in baza unei sedinte extraordinare.

„Guvernul a repartizat suma care revine fiecarui judet din cele 500 de milioane de lei destinate finantarii lucrarilor la drumurile judetene si comunale, potrivit unei hotarâri aprobate astazi (ieri-n.r.), la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Reamintim ca prin OUG nr. 47/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 si unele masuri bugetare, sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru bugetele locale s-a majorat cu suma de 500 de milioane de lei pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale”, se arata in decizia Guvernului.

Executivul a decis si criteriile de alocare a banilor. Judetul Iasi are peste 1.000 de kilometri de drum judetean, criteriu care poate contribui decisiv la suplimentarea sumelor necesare. „Alocarea pe judete a fondurilor a avut la baza doua criterii: repartizarea direct proportionala a banilor, în functie de lungimea drumurilor din judetul respectiv si capacitatea financiara, mai exact, s-au alocat bani mai multi pentru judetele cu o capacitate financiara mai redusa. Cele doua principii asigura repartizarea echilibrata a banilor pe judete, ceea ce va contribui la reducerea discrepantelor dintre acestea. Cele 41 de judete vor primi sume cuprinse între 9 si 14 milioane de lei. În plan local, repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale se va face în functie de lungime si starea tehnica a drumurilor, de catre consiliul judetean, dupa consultarea primarilor”, se mai arata in decizia Guvernului Romaniei.

Comentarii
  • Cel mai prost drum din jud. Iasi cred ca este SCINTEIA-IPATELE acest drum are numai 16 km cu piatra, dar sunt numai gropi. Va rugam rezolvati si acest traseu pe care circula locuitorii urmatoarelor comune: Ipatele,Draguseni, Scheia, Mironeasa.

  • In aceeasi categorie se incadreaza si iasi-glodeni-tansa-dagata mult mai avariat de alte drumuri, fiind mai la distanta de centrul iesilor si locuitorii au drum pe masura … ca dupa razboi!

  • fiti calmi ca abia sa modernizat dj. iasi voinesti de acesti hoti nesatui . nu cred ca sa folosit mai mult de o basculanta de asfalt si 5-6 oameni si sau incasat 4milioane de lei. nu asa ati scris acum 3-3 saptamini in urma /??? oare ce salarii au acei oameni si cit costa o masina [ basculanta ] cu tot cu sofer pentru o zi?

Adauga un comentariu