Stiri

Noi imagini cu Sorina postate de avocata familiei care a adoptat-o

Publicat: 14 iul. 2019
17

Sorina va afla luni daca poate pleca in SUA cu familia adoptiva, urmand ca magistratii sa analizeze cererea de interzicere a parasirii Romaniei formulata de procurorul general. Intre timp, avocata familiei care a adoptat-o denunta "linsajul mediatic" la care au fost supusi parintii adoptivi si respinge categoric zvonurile potrivit carora adoptia fetitei s-ar fi relizat pentru trafic de organe.

Avocata familiei din SUA, Claudia Postelnicescu, a postat pe Facebook o declaratie, cu doar cateva ore inainte ca dosarul micutei sa ajunga pe masa magistratilor Judecatoriei Slatina. Avocata vorbeste despre grupurile de persoane care fac presiuni publice pentru ca fetita din Baia de Arama sa ramana in Romania, in ciuda sentintei ramase definitive care a confirmat decizia de adoptie initiala.

"Sper ca grupul Uniti pentru Sorina sa se auto-desfiinteze, dupa ce au aparut aceste fotografii si detalii despre noua ei viata, de care Sorina se bucura din plin, asteptand pasaportul sa poata pleca la familia ei in SUA. Linsajul public sistematic la care a fost supusa familia Sacarin si avocatii sai este ceva de neimaginat intr-o tara civilizata. Aici e aproape incredibil ca unii oameni chiar cred in naratiunea ca un copil e adoptat pentru a fi traficat, a i se lua organele si altele. Foarte repede credem scenariile negative si aproape niciodata pe cele pozitive: o fetita abandonata si-a gasit o familie care sa o iubeasca si alaturi de care invata pentru prima data increderea si iubirea. Restul sunt minciuni si ura prosteasca", a scris avocata Claudia Postelnicescu.

Judecatoria Slatina a fixat termen pentru luni, 15 iulie, in cauza privind solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonante presedintiale prin care sa fie interzisa parasirea teritoriului Romaniei de catre Sorina, fetita din judetul Mehedinti adoptata de sotii Sacarin. Curtea de Apel Craiova a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adoptiei in cazul fetitei din judetul Mehedinti. Aceeasi instanta a decis, pe 11 iulie, sa respinga cererea Procurorului General de revizuire a adoptiei Sorinei, aceasta urmand a ramane in continuare la sotii Sacarin, cu dubla cetatenie romana si americana, care au adoptat-o.

Adauga un comentariu