National

Noi infracțiuni, depistate de polițiștii de frontieră. Un autoturism în valoare de zeci de mii de euro ce ar fi fost furat din Germania, recuperat la Albița

Publicat: 20 nov. 2020

Autoturism în valoare de 120.000 de lei  semnalat furat din Germania, recuperat de proprietar datorită vigilenţei poliţiştilor de  frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism fabricat în 2018, pentru care proprietarul acesteia, o firmă de leasing din Germania, nu permite părăsirea teritoriului U.E.

În data de 18 noiembrie a.c., în jurul orei 18.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, V.A., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, ce tracta o remorcă tip platformă, pe care transporta un autoturism marca Volkswagen Tiguan, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2018.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului transportat, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, prin intermediul ofiţerilor Frontex, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine de drept unei firme de leasing din Germania. Reprezentanţii firmei au transmis că autoturismul în cauză nu are dreptul de a părăsi teritoriul U.E., iar autorităţile competente din Germania au introdus în bazele de date o alertă în vederea confiscării mijlocului de transport.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că el doar trebuia să asigure transportul autoturismului şi nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 120.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:

Comisar-şef de politie LAZĂR DENIS

Doi cetăţeni români cercetaţi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni români, care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Frumușița au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 18 ani, respectiv 27 de ani, domiciliați pe raza județului Galați.

La solicitarea documentelor pentru control, tânărul în vârstă de 18 ani, aflat la volan, nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar autoturismul aparține pasagerului, bărbatul în vârstă de 27 de ani.

Cu privire la cele constatate, proprietarul autoturismului în cauză a declarat că a consumat băuturi alcoolice și din acest motiv i l-a încredințat prietenului său  să-l conducă, deși cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Inspector de poliție CARP MĂDĂLINA

Adauga un comentariu