Actualitate

Noi manifestari interesante vara aceasta la Ateneul Tatarasi – UPDATE FOTO,VIDEO

Publicat: 01 iun. 2016
UPDATE 15:38 – „Ateneul Tatarasi a publicat programul lunii iunie. Pentru aceasta luna au fost organizate o serie de spectacole pentru copii, piese de teatru, concerte si spectacole de opera. Trei evenimente notabile vor avea loc in iunie la Ateneu. Joi, 2 iunie, de la ora 13:00, trupa de teatru Puppets Art Time sustine spectacolul nonverbal pentru copii „Hawaiii”. Duminica 5 iunie, de la ora 17:30, cu prilejul Zilei Internationale a Mediului, Ateneul inaugureaza gradina de vara ca locatie de spectacole prin concertul de muzica folclorica al fratilor Binzari din Chisinau. Sambata, 18 iunie, de la ora 21:30, pe acoperisul institutiei, va avea loc videoproiectia filmului „Bacalaureat” in regia lui Cristian Mungiu si premiat la Cannes. Astfel, Ateneul a deschis in ultima perioada doi noi locatii de spectacole si evenimente – acoperisul si gradina de vara”, se arata intr-un comunicat oficial.

STIRE INITIALA – Actualul director al Ateneului Tatarasi, Andrei Apreotesei, a anuntat, in aceasta dimineata, 1 iunie, proiectele pe perioada verii ce vor avea loc in cadrul institutiei de cultura. Important de spus ca, atat inaugurarea terasei institutiei, cat si a gradinii de vara, cele doua spatii vor permite noi tipuri de manifestari. Astfel, la finalul acestei saptamani, in gradina de vara va avea loc un concert chiar de Ziua Mediului, cu doi solisti din Republica Moldova. Mai departe, vara aceasta, pe terasa de pe acoperisul Atenului va putea fi vizionat filmul Bacalaureat si un spectacol al trupei Idiot.

„Suntem bucurosi ca ieri, in sedinta Consiliului Local, ne-a fost aprobata noua organigrama. Acest lucru va permite ca noi sa angajam sase actori. Va fi pentru prima data in istoria Ateneului cand vom avea propria noastra trupa. Ne dorim sa angajam actori cu varste de pana la 30 de ani. Mai departe, printr-un parteneriat cu Universitatea Agronomica, intreaga cladire a Ateneului va fi imbracata in „gradini” pe orizontala. In final, as vrea sa spun ca vom incerca sa punem Ateneul Tatarasi sub patronajul Casei Regale, deoarece putini stiu ca institutia a purtat aceasta emblema la inceputul secolului al XX-lea”, a declarat directorul institutiei.
Adauga un comentariu