Actualitate

Noi măsuri pentru starea de alertă, anunţate de premierul Ludovic Orban: „Mi-am dat acordul!”

Publicat: 14 aug. 2020
Noi măsuri pentru starea de alertă, anunţate de premierul Ludovic Orban: „Mi-am dat acordul!”
Ludovic Orban, declaraţii de ultimă oră

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat noi măsuri privind starea de alertă, vineri dimineață, 14 august 2020. Prim-ministrul a transmis prelungirea programului teraselor de la 23.00 la 00.00. Mai mulți medici au declarat că nu există niciun fundament științific închiderea teraselor la ora 23.00.

„Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24, pentru terase. Mi-am dat acordul”, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a mai declarat că „va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost adoptată, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pentru a prelungi programul până la ora 24”.

Totodată, premierul a ținut să precizeze că mai sunt chestiuni „mai mici”, legate de „prezența sportivilor la loturile naționale, a sportivilor care activează în alte țări, să se permită fără a se aplica regulile de aplicare. Câteva chestiuni legate de diplomație și de corpul diplomatic”.

Premierul Ludovic Orban face un apel la bunicii și părinți

După vizita pe şantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1, vineri, 14 august 2020, premierul României, Ludovic Orban, a făcut un apel la adresa bunicilor și părinților noștri, în timpul declarației de presă.

„Îi rog pe părinții și pe bunicii noștri, pe cei care au muncit, să înțeleagă că am făcut maximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensii cu 14% a fost o decizie grea, o decizie pe care, în schimb, ne asumăm și garantăm că putem să o susținem, să asigurăm resursele financiare pentru a putea plăti toate pensiile de contributivitate. De asemenea, să facem orice depinde de noi pentru ca inflația să se mențină la nivelul scăzut la care l-am adus și să nu fie afectată puterea de cumpărare”, a spus Ludovic Orban, vineri dimineață.

Premierul a precizat în cadrul declarației de astăzi că „odată cu creșterea punctului de pensie, să crească și puterea de cumpărare a pensiilor românilor”.

Creşterea pensiilor e extrem de mare

Președintele Partidului Național Liberal a precizat că această creştere a pensiilor este una extrem de mare. Nicio altă țară din Europa nu a făcut acest lucru, iar o altă majorare poate conduce la inflaţie.

„Deși nu cunosc vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, guvernul va crește pensiile, și va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Astăzi se va face, va fi în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară”, a spus Orban. „Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma”.

„În ceea ce privește alte creșteri ulterioare, orice altă decizie de creștere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize economice extrem de serioase. Vă readuc aminte că România are nevoie de acces la finanțări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele financiare necesare suportării cheltuielilor bugetului de stat, bugetului de pensii, bugetului de șomaj și altor categorii. Orice creștere de pensie care este făcută fără să țină cont de economie se va întoarce nu numai împotriva părinților și bunicilor noștri, ci se va întoarce împotriva interesului general al societății românești”, a adăugat premierul Ludovic Orban.

Comentarii
Adauga un comentariu