Eveniment-Social

Noi medaliati din randul elevilor ieseni la olimpiadele nationale

Publicat: 28 apr. 2016
1

Elevii care s-au pregatit pentru Olimpiadele Nationale la Matematica si Informatica in centrele de performanta „Hai la Olimpiada!” din Iasi au castigat patru medalii de argint si cinci medalii de bronz. La Olimpiada Nationala de Matematica, Stefan Blajuti si Veronica Rotaru, ambii in clasa a VIII-a, au castigat medalii de argint la Olimpiada Nationala de Matematica si s-au calificat la barajul lotului national pentru Olimpiada Internationala de Matematica.

„Stefan Blajuti a obtinut si o mentiune din partea Ministerului Educatiei. Malina Constantinescu – clasa a VII-a a obtinut medalia de bronz si, de asemenea, va participa la barajul pentru un loc in lotul national de matematica. Medalie de bronz a obtinut si Stefan Obada – clasa a X-a. Luca Gavrilas, elev in casa a V-a la Colegiul National Costache Negruzzi si Radu Costache, elev in clasa a VI-a la Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, au obtinut medalii de argint la Olimpiada Nationala de Informatica. Trei medalii de bronz au fost obtinute de Octavian-Cosmin Macovei, elev in clasa a V-a la Colegiul Negruzzi, Rares Iordan si Adina Romanescu, ambii elevi in clasa a VI-a la Moisil.

«Hai la Olimpiada!» este un program in cadrul caruia sunt sustinuti elevii si profesorii care ii pregatesc sa faca performanta la Matematica, Informatica si Fizica. In prezent, functioneaza 14 centre de performanta «Hai la Olimpiada!», in sapte judete din tara. In anul scolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregatit saptamanal in centrele de performanta din Bucuresti, Constanta, Buzau, Iasi, Brasov, Cluj si Timisoara, sub indrumarea a 154 de profesori”, au transmis reprezentantii entitatii educationale.

Citeste si: Ce rezultate au obtinut elevii ieseni la olimpiadele din aria curriculara Tehnologii

Comentarii
  • Buna ziua . Se pare ca stiintele reale sunt …mai la urma ! Cu greu a aparut matematica si informatica , despre fizica …nimic ! Stintele Pamantului ?… Toate felicitarile pentru ceilalti elevi si profesori medaliati dar sa fim echilibrati si sa nu tinem cont de preferintele unora care fac declaratii – si acei elevi ( care sper ca vor fi mentionati si in acest ziar ) au muncit si au obtinut rezultate foarte bune ( chiar daca nu sunt de la colegiile „agreate ” ! )

Adauga un comentariu