Eveniment-Social

Noi modalitati de achitare si verificare a rovinietei pe drumurile nationale

Publicat: 26 iul. 2018
1

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, autoritate subordonata Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a emis o serie de recomandari conducatorilor auto in perioada de vacanta. DRDP a aratat modalitatile prin care soferii isi pot procura rovinieta, pentru a putea circula pe drumurile nationale.

"Având în vedere ca ne aflam în plina perioada a concediilor, DRDP Iasi reaminteste conducatorilor auto obligativitatea achitarii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) înainte de plecarea în calatorii, potrivit legislatiei în vigoare. Tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale din România se achita în functie de tipul vehiculului si se aplica în mod nediscriminatoriu utilizatorilor români si straini pentru toate vehiculele înmatriculate, care utilizeaza reteaua de drumuri nationale din România pe parcursul unei perioade de timp date. Responsabilitatea achitarii corespunzatoare a tarifului de utilizare pentru autovehiculele înmatriculate în România revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul autoturismelor înmatriculate în strainatate, aceasta revine în exclusivitate conducatorului auto al vehiculului", au aratat reprezentantii DRDP Iasi.

Citeste si: Echipele DRDP Iasi au intervenit pe drumurile din judet in urma furtunilor din ultimele zile – FOTO

Acestia au aratat si care sunt contraventiile in aceasta privinta. "Constatarea contraventiilor se face cu ajutorul mijloacelor tehnice, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contraventiei. Constatarea si aplicarea sanctiunilor se face de catre inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, prin intermediul terminalelor de interogare, de Politia Rutiera, prin intermediul terminalelor de interogare, de personalul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România – S.A. care efectueaza controlul. În cazul utilizatorilor români sau straini, daca se constata prin intermediul terminalelor de interogare lipsa rovinietei valabile, personalul abilitat aplica sanctiunea si încheie procesul-verbal de constatare a contraventiei dupa identificarea contravenientului utilizator român sau a conducatorului auto, în cazul utilizatorilor straini, proces-verbal de constatare a contraventiei care poate fi încheiat si în lipsa contravenientului", au mai spus cei de la DRDP Iasi

Comentarii
  • DAR NOI MODALITATI DE A VA FACE MESERIA [BINE ,CARE STIE MESERIE ,DACA STIE VREOUNUL DIN VOI ] SA VEDEM SI NOI DRUMURI BUNE , AUTOSTRAZI IN TARA ASTA PE CARE O MULGETI FARA JENA CU SALARII SI BONIFICATII LUATE PENTRU CE ??? PENTRU ROVINETA , SA VINA ODATA SI LA VOI LEGEA CA LA AJUTOARE SOCIALE CACI ESTE CAM ACEIASI PROBLEMA CU SINGURA DIFERENTA CA AJUTORUL PENTRU VOI ESTE DE SUTE DE MII DE LEI.

Adauga un comentariu