Local

Noi modificări în traficul rutier din Iași. Surprize pentru șoferi în mai multe cartiere din oraș. Cum se va circula în zonele vizate de Primărie?- GRAFICE

Publicat: 29 mart. 2021
Strada Elena Doamna din Iași cu Biserica Bărboi în fundal
Primăria a decis să implementeze o nouă serie de schimbări în traficul rutier din Iași, deciziile urmând a cuprinde și noi sensuri unice în mai multe cartiere din oraș

Municipalitatea ieșeană a luat o nouă serie de decizii în traficul rutier din Iași. În cursul săptămânii trecute, Comisia de Circulație de la Primăria Iași a impus mai multe schimbări în circulația rutieră, schimbări care au vizat cartierele din municipiu. Iată lista completă a noilor modificări de trafic din municipiu

O nouă serie de măsuri în traficul rutier din municipiul Iași au fost luate de către Comisia de Circulație de la nivelul Primăriei. Comisia a analizat mai multe solicitări privind instituirea unor sensuri unice, dar și montarea unor indicatoare rutiere, a unor treceri de pietoni, decizii luate pentru mai multe cartiere ale Iașului. Astfel, Primăria Iași a decis și o serie de modificări ce vor fi impuse în zona Bisericii „Bărboi” din centrul orașului. Comisia a decis ca pe strada Bărboi, aflată la intersecția cu strada Elena Doamna, să fie montat indicatorul „La dreapta”. Pe aceeași stradă vor fi montate și separatoare de sens. Aceștia vor apărea pe tronsonul cuprins între accesul în parcarea cu plată de la Hala Centrală până la primul acces la stânga, spre blocuri.

Noi sensuri unice în traficul rutier din Iași

Comisia de Circulație a decis să implementeze și alte măsuri în traficul din Iași. Astfel, s-a decis instituirea unui sens unic pe strada Orfelinatului, de la intersecția cu strada Ciornei până la intrarea în parcarea unui supermarket, pe sensul de mers spre strada Vasile Lupu. Un alt sens unic va fi pe strada Semnului, pe sensul de mers dinspre strada Sf. Andrei spre strada Gospodari. Un alt sens va fi instituit pe stradela Uzinei, de la intersecția cu strada Funcționari, pe sensul de mers spre strada Sf. Petru Movilă. În plus, la intersecția străzii Vișan cu strada Fermei va fi schimbată prioritatea. Conform comisiei, strada Vișan va deveni drum cu prioritate față de cea de-a doua. În plus, pe stradela Cetățuia din zona Frumoasa, va fi instituit sens unic pe sensul de mers dinspre Mănăstirea Frumoasa spre strada Plantelor.

„Pe segmentul care face legătura cu strada Cetățuia și strada Radu Vodă va fi instituit sens unic spre stradela Cetățuia. Pentru optimizarea circulației pe strada Plantelor, unde circulația se desfășoară în ambele sensuri, la axul străzii va fi montat un dispozitiv auxiliar de separare a sensurilor. De asemenea, pe aleea care face legătura dintre strada Radu Vodă și strada Dimineții, fluxul de circulație în sens unic va fi modificat în circulație în ambele sensuri”, au spus cei de la Primăria Iași.

Primăria va prelua în administrare bulevardul Poitiers

Recent, municipalitatea a decis să preia în administrare un tronson din bulevardul Poitiers, șosea care inițial a fost trecută în planul centurii de trafic greu.

„Strada Poitiers va reveni în administrarea compeltă a municipiului. Vom pune strada în proiectul de buget 2021 și o vom moderniza. Nu poate fi acolo centură ocolitoare. Ideea a fost acceptată de conducerea Ministerului Transporturilor. Vom transmite adresa și o vom proiecta în bugetul pe 2021”, a spus primarul Mihai Chirica.

Acest drum nu este singurul care va intra în administrarea municipalității ieșene.
La începutul săptămânii trecute, municipalitatea a impus o serie de decizii legate de traficul rutier din Iași, decizii care au cuprins, printre altele, o bandă unică pentru transportul public pe pasarela Nicolina, pe sensul spre intersecția din Podu Roș. Proiectul a fost avizat de Comisia de Circulație, la pachet cu alte propuneri. Deciziile vor intra în vigoare în aceste zile. În plus, în perioada următoare vor fi instituite și alte măsuri în traficul din municipiul Iași.

Comentarii
 • Mâță ai vândut ieșenii lui Bălănel țărănel din Bârnova. Esti o panaramă de om. Unde s-a mai auzit ca o localitate rurală să aibă prioritate pe o axă rutieră municipală. Când ai decis erai cu lăbuța pe cașcaval? Miaunel, reține că pentru asta nu scapi de critici. O să te săturăm de combinații. Unde vom da de tine te vom face vedetă. Pula voturi. O să vezi tu alt mandat cum o să vezi tu ozn ul.

 • Mafia dezvoltatorilor imobiliari din Visan se lauda ca a marcat gros la Misu Kirik pentru a li se oferi drum cu prioritate la municipiul Iasi. Autocamioanele cu materiale de constructii vor defila pe timpi scurti la traseu iar samsarii de apartamente vor vinde prostilor cotete noi mult mai repede pentru ca beneficiarii vor avea acces rapid la oras. Toata lumea e multumita cand circula banul. Nu i asa nea Calul Balan?

 • Comisia lui peste prajit este sluga lui Chirica. O sa dati socoteala toti la tanti Dana curand. Va trage puchinosul lacom si avar pe toti pe copca. Fix cum i-a rezolvat Nichita si pe altii. Sa nu credeti ca nu veti plati pentru ce faceti. Nu reprezentati iesenii rapenilor.

 • Dragi ieseni adevarati, retineti un lucru. Orasul Iasi nu are primar si consilieri locali. Chirica este primarul comunei Barnova unde se da in poze cu jongleurul de Balan ce o frige-n sondaje aiuristice pe Facebook pentru a avea Mihaita lipitoarea patalama la mana in diversiuni stradale. Consilierii locali ieseni sunt marionete. Sa fim uniti si sa inlaturam prin vot tradatorii cauzei noastre. Orasul Iasi nu se poate dezvolta cu asemenea impostori. Chirica, aproape ca as crede ca ti-ai tatuat pe pieptul tau de pui de gostat cuvantul Visan. De ce afirm asta? Ca prea ai erectii la viata satului.

 • Neispravitul de Balan de pe 7 martie instiga pe o retea de socializare ca prostimea sa ii urmeze demersul in schimbarea regulilor de circulatie in municipiul Iasi. Da, ati citit bine. Primarul Barnovei pentru ca se plictiseste frecand menta cica a numarat el cate masini circula prin spate la Bellaria si a stabilit el cu amicul de sprit Chirica sa schimbe semnele de circulatei. Ca satenii din Barnova sa ajunga la serviciu mai repede. Dar badita Balan stii matale ca pentru a ajunge consatenii mata la serviciu trebuie sa utilizeze infrastructura finantata si realizata din banii de pe impozitele si taxele celor din municipiul Iasi? Cu alte cuvinte matale cu ai matale sateni ca sa intrati la noi in casa stati la rand macar din bun simt. Nu dati navala ca dati dovada de comportamente suburbane. Cat tupeu poti avea sa atentezi la linistea sociala a unui oras? Si ce oras! Sa nu credeti ca veti fi victoriosi. Sunt si alte cai sa se revina la normalitate. Important e sa se vrea. Si se va reveni. Sa fiti siguri de asta. Aaa, si inca ceva, veti constata ca ati deranjat oameni grei care deja lucreaza sa nu mai fiti veseli. Voi ati vrut-o.

 • Pai da. Iesenii trebuie sa lupte pentru ei insisi. Nu au lider. Nu are cine sa-i reprezinte. Liderii ii vand, ii inchiriaza si ii amaneteaza. Noroc de cetateni cu pozitii sociale si functii importante care vor taia tentaculele caracatitei asteia si vor restabili normalitatea, ordinea si linistea.

 • SURPRIZE va avea cuplul Chirica & Bălan pentru golăneala gândită. Vor plăti pentru mârșăvia făcută. Dar LEGAL. Numai în spiritul și litera legii se va acționa. Bube au destule. Este material. Tic – Tac. Tic – Tac. Tic – Tac.

 • amplasati bannere de genul: chirica nu reprezinta Iasul, chirica este o rusine pentru Iasi, chirica este anti ieseni. nu vi le pot interzice. acolo sunteti proprietari. ma ofer sa va sponsorizez campania. sa se stie cine este mojicul.

 • Chirichinezule, ti ai luat o elevat si asta seara. Si o s o ti o mai iei asa si pe viitor. Scrisul doare cel mai tare. Stim ca citesti. Si ai sa citesti si pe viitor. Te ai lipit de noi. Si noi de zen ul tau. Acum te lasam. Si maine e o zi. Cauta sa nu fii in prim plan ca te luam in colimator instant. Esti vip. Hai, ranjeste, onanie mica ce esti tu! Nu ti place. Asta e. Te ai calificat in liga looserilor. Nani nani Dopey.

 • Prichindelul de Chirica nu se consulta si cu cetatenii din municipiu. El decide ca un despot la ce debiteaza reprezentantul unei comune. Chirica joaca la carti orasul si locuitorii lui. Fa Chirica ce vrei ca te vom ferici cu niste plangeri penale pentru abuz in serviciu. Si pe tine si pe cei din comisia minune care a semnat fara drept de apel. Sa se astepte iesenii ca de maine Chirica sa dea drept de prioritate in municipiul Iasi si celor din Valea Lupului in zona Carrefour. Sa fie fericit Chirica. Ca asa vrea piticul.

 • Scatiul pitic incurca politicul cu administratia. Saboteaza interesele iesenilor prin abuzuri savarsite la chermeze date de edili in mediul rural. Misulica a luat o pe aratura si da pe tava tot orasul. Se crede Lenin. Bai tantar anofel orasul nu i al tau si nici al familiei tale. Ia labele de pe oras. Tirbuson stai drepti citeste si transmite stapanului tau ca e groasa rau. A dus o unde nu trebuie. O sa raspunda pitigoiul de martie de la Barnova pentru tot. Spun unii ca tu i faci revista presei zglobiului mic. O sa zbori si tu din functia aia comunicatoare impreuna cu nimicul ala lacom la bani si averi.

 • Pe strada Fermei nu se poate forma coloana de masini pe coborare, deoarece pe sensul de urcare nu va putea circula nicio masina. Latimea strazii nu permite. O decizie tampita. Domnule Chirica nu va jucati cu locuitorii de pe strada Fermei ca deja s-a umplut paharul in ceea ce priveste latimea strazii si starea carosabilului. Sunteti la mana lui Balan???

 • Cei de pe strada Fermei deja se organizeaza pentru blocarea circulatiei. Mai intai sa lateasca strada la 2 benzi !!! Domnul primar a cam deschis cutia Pandorei….

Adauga un comentariu