Eveniment-Social

Noi oportunitati pentru elevii si profesorii unui important liceu din Iasi

Publicat: 07 oct. 2015
In perioada octombrie 2015 – septembrie 2017 va fi implementat proiectul Erasmus „Cooperarea intre scolile europene pentru crearea, aplicarea si diseminarea resurselor educationale utilizand tehnologia si informatia comunicarii”, coordonator fiind XIV Liceum Ogolnoksztalcace, Poznan – Polonia, iar parteneri Bolvadin Anadolu Lisesi – Turcia, Liceul Tehnologic Economic de Turism IasiRomania si Istituto D’Istruzione Superiore – Italia. Obiectivul principal al proiectului este de a folosi tehnologia in cadrul curriculum-ului, cu scopul de a dezvolta elevilor competentele si abilitatile necesare secolului XXI, intr-un mod eficient si creativ. Beneficiile pe termen lung se vor regasi in activitatile viitorilor absolventi si vor avea un impact real asupra cooperarii europene.
Dintre activitatile proiectului pot fi amintite ateliere de formare pentru profesori si elevi (Glogster EDU, Prezi, crearea de cursuri iTunes U, Web 2.0, instrumente Google, utilizarea retelelor sociale, metoda Reverse), seminarii privind crearea si utilizarea resurselor proiectului (securitatea pe internet, drepturi de autor), tutoriale pentru utilizarea iTunes U, iBooks, curs on-line „De la concept la profit, sau cum sa inceapa o afacere”, munca de teren (Treasure Hunt – joc urban, plimbare cu bicicleta prin utilizarea de e-ghiduri si Endomondo, ZXing QR, MapCreator, Harta Scribble), conferinte de promovare a proiectului si a rezultatelor sale.
In cadrul proiectului va fi editata o revista lunara Glogster EDU in care vor fi prezentate activitatile desfasurate. Glogster EDU va sustine proiectul Erasmus prin licenta gratuita oferita pentru utilizarea platformei educationale unui numar de 40 de profesori si 160 de elevi din Polonia, Turcia, Romania si Italia, care vor fi implicati in mod direct sau indirect in implementarea proiectului. Glogster EDU este o platforma educationala internationala ideala pentru utilizarea tehnologiei in curriculum scolar, contribuie la dezvoltarea competentelor IT, dezvolta creativitatea si utilizeaza logica, metoda excelenta pentru elevii cu nevoi speciale, un instrument ideal pentru invatarea la distanta care asigura un mediu sigur si privat. Primele activitati din acest proiect debuteaza la Liceul Tehnologic Economic de Turism la sfarsitul lunii octombrie si vor fi prezente cadre didactice din toate tarile partenere in proiect.


loading...

Adauga un comentariu