Local

Noi proiecte pentru copii apărute în municipiu. Lucrări în mai multe cartiere din oraș

Publicat: 15 feb. 2020

Municipalitatea ieșeană va derula în perioada următoare o serie de investiții destinate copiilor. Autoritatea locală va derula mai multe lucrări în ceea ce privește o serie de parcuri de joacă în cartiere

Edilul Mihai Chirica a semnat ieri, 14 februarie, autorizațiile de construire pentru proiectele de modernizare a trei locuri de joacă din municipiu. Primul spațiu de acest gen se află pe strada Al. O. Teodoreanu și are o suprafață de 323 metri pătrați. Locul de joacă situat în proximitatea blocului B4-1 va fi dotat cu mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un leagăn cuib, un ansamblu de joacă, două balansoare mici de tip figurină cu arc, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri/număratoare/magazin și o groapă cu nisip. Valoarea lucrărilor este estimată la 42.190 lei.

Al doilea spațiu de joacă care va fi modernizat este situat pe stradela Grădinari, nr. 27, în proximitatea blocurilor B4-B5. Parcul, care are o suprafață de 308 metri pătrați, va fi dotat cu mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un ansamblu de joacă, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri/numărătoare/magazin și o groapă cu nisip. Valoarea lucrărilor este estimată la suma de 38.380 lei.
Al treilea spațiu de acest gen este situat pe strada Egalității, în proximitatea blocului 802, și are o suprafață de 555 metri pătrați. Acesta va fi dotat cu mobilier urban, un leagăn cu două locuri, un leagăn cuib, două ansambluri de joacă, o căsuță de joacă, două panouri verticale cu jocuri/numărătoare/magazin și o groapă cu nisip.

Toate cele trei spații de joacă vor fi modernizate prin respectarea tuturor normelor tehnice în vigoare, iar organizarea de șantier trebuie realizată fără afectarea spațiilor verzi sau a căilor de acces.

Noi amplasamente în cartierele din Iași

Cele trei amplasamente menționate fac parte din programul municipalității de modernizare a 93 de parcuri de joacă din oraș. În ultimii doi ani au fost finalizate lucrările la 76 spații de joacă (19 în 2018 și 56 în 2019). Anul acesta a fost modernizat deja un spațiu de acest fel (strada Orientului, nr. 15) și vor fi modernizate alte 17, inclusiv cele trei menționate mai sus, urmând a fi prinse în buget fonduri pentru cel puțin încă 32 de spații de acest gen.

Date fiind valoarea lucrărilor și numărul mare al amplasamentelor, licitația aferentă programului a fost împărțită în două loturi. Lucrările din lotul I, format din 46 de obiective, sunt executate de SC Sport Play System SRL, contra unei sume de 5,563 de milioane de lei, fără TVA (6,62 milioane lei, cu TVA). Lotul al II-lea, format din 47 de spații de joacă, a fost adjudecat de asocierea SC Ischia SRL – SC Conted Company SRL, pentru o sumă de 6,186 milioane lei, fără TVA (7,36 milioane lei, cu TVA). Valoarea totală a programului de modernizare este de 13,98 milioane de lei, adică circa 2,93 milioane de euro.

Suprafața totală a celor 93 de amplasamente modernizate este de 31.552 de metri pătrați, din care suprafața terenurilor de sport este de 2.834 de metri pătrați. Cel mai mare astfel de parc care va fi modernizat este pe Șos. Nicolina, nr. 27, bl. 958 (1.210 metri pătrați), urmat de cel de pe Șos. Nicolina, nr. 46 – Grădinița PP1 (1.138 metri pătrați) și de pe str. Canta, nr. 56, bl. 549 (767 metri pătrați).loading...

Adauga un comentariu