Actualitate

Noi promisiuni ale PSD pentru pensionari. Ce ar urma sa se intample pana 2020 cu pensia

Publicat: 10 mai 2018
1

Presedintele PSD Liviu Dragnea si mana lui dreapta, premierul Viorica Dancila, au avut o intalnire cu reprezentantii pensionarilor social-democrati.

Seful PSD a facut noi promisiuni pensionarilor si nu s-a ferit sa critice guvernarile de dreapta si partidele de opozitie.

„Suntem acuzati mereu ca PSD ar fi partidul pensionarilor. Si daca ar fi asa, ne-ar onora aceasta expresie. Da, este partidul care s-a gandit in permanenta la situatia pensionarilor, dar nu numai. 

Nu te poti gandi doar la crestere economica, nu te poti gandi doar la cresteri de salarii, care sunt foarte importante si necesare, nu te poti gandi doar la relaxari fiscale pentru mediul de afaceri, foarte necesare, si, in acelasi timp, sa nu te gandesti si la pensionari”, le-a spus Dragnea pensionarilor.

Dragnea, atac la guvernarile de dreapta, in fata pensionarilor

„Aduceti-va aminte o expresie cruda care a iesit din gurita cuiva cu functie inalta, acum multi ani de zile, cand vorbea de iesiri din sistem. Asta arata cinismul care ii caracterizeaza in general pe reprezentantii partidelor de dreapta.

Iesiri din sistem. adica pensionarii, in viziunea lor, sunt niste cifre, care trebuie analizati in urma unor analize pur statistice, fara sa se gandeasca ca aici este vorba de oameni, este vorba de milioane de oameni, care au necazuri, care au suferinte si care asteapta ca societatea, pentru care au muncit o viata, sa le intoarca macar o parte din respectul cuvenit. 

PSD a fost, este si va fi partidul care sustine fara ezitare o viata mai buna pentru pensionari. De asta sa nu va indoiti niciodata”, a spus Dragnea, care a multumit seniorilor pentru sustinere.

In cele din urma, Liviu Dragnea a mai facut o serie de promisiuni pensionarilor.

„Luam masuri, cel putin pana in 2020, care sa creeze un sistem de pensii stabil, solid, care sa nu mai lase niciun pensionar in zona de saracie si sa nu mai lase niciun pensionar in situatia in care sa se gandeasca daca maine are bani de hrana, de plata facturilor sau de medicamente”, a aratat seful PSD.

Comentarii
 • Da… s-au gândit în continu la pensionari, cum sunt eu cardinal la Vatican. E clar. Neoficial, au început campania electorală pentru 2019. Pe tineret nu se pot baza, că știu foarte bine că nu îi votează, pe salariații din privat, nici atât, că pur și simplu i-au uitat de tot, pe voturile românilor din diaspora nu se pot baza, deci ? le rămân doar pensionarii care ies la grătare cu cravate roșii. Încep să dea ,,bombonele electorale tineretului de vârsta a III- a ”.

  • Le-au rămas și o parte din aparatul bugetar. Doar o parte. Salariații din privat, nici nu cred că vor ieși la vot. Nu au făcut nimic pentru ei. Tot ,,sclavi” în țara lor au rămas. PSD-ul nu i-au ajutat cu nimic. Așa că… de ce i-ar vota ? dar dacă totuși vor ieși la vot, vor vota în mare parte cu opoziția sau partidele mai mici. Și în alea sunt oameni de valoare.

  • La alegerile din 2016 studiile facute au aratat ca PSD a fost pe primul loc la toate categoriile de varsta , nu numai la pensionari si in toate regiunile tarii !
   Probabil asa se va intampla si la viitoarele alegeri , daca se vor tine de programul de guvernare , in ciuda propagandistilor „anti”.

  • Ce-ti mai place ciocolata … ! Cum ai vrea sa ajute mediul privat atata timp cat patronatele se opun vehement oricarei cresteri de salariu pe economie? asta desi le-a tot dat reduceri fiscale o gramada! Si daca le-ar scoate toate impozitele patronii si-ar umfla profitul in dauna angajatilor!

   • Stimabilă IOANĂ. Nu uita, că domeniul privat aduce cei mai mulți bani la buget. Nu aparatul bugetar. Bănuiesc că ,,matale” ești vreo ,,hărnicuță” de la buget, care stai 50% din timpul de lucru, la cafele, țigări, schimb de rețete culinare cu ,,vecinele” de birou și privești ceasul din 10 în 10 minute, rugânddu-te de toți sfinții să treacă timpul cât mai repede. Așa ceva în privat NU se întâmplă. O persoană din privat, obișnuită cu Regulamentele din mediul privat, s-ar adapta foarte ușor în mediul bugetar. Dar o ,,albinuță – hărnicuță”, nu ar rezista în privat nici 3 zile. Așa că nu mai ține cu bugetarii, că nu îți va face statuie instituția bugetară în care ,,muncești cu spor, pentru al țării viitor”.

    • În privat, nu ar rezista 1 zi, nu 3 zile. La 8,00 ești deja în punctul de lucru, fără telefon , fără țigară, fără cafea, până la pauză. În pauză mănânci în fugă de ,,îți rămâne pe traseul gâtului”, dacă bei o cafea, o bei clocotită (că nu ai timp să aștepți să se răcească) și îți opărești ,,conducta gâtului” de se umflă ca la broscoi, în timp ce te opărești, fumezi 2 țigări una după alta, tot pe fugă, iar cu un minut înainte de terminarea pauzei, ești la punctul de lucru, PAUZA FIIND DOAR DE 30 min. Dacă oficial la 16,30 se termină programul, iar la 16,25 vine vreun ,,șef” și îți zice că trebuie să rămâi până la 17, 18, sau 19, tu rămâi căci altfel a doua zi ai ,,zburat”. Și astea toate pe salarul minim pe economie fără sporuri fără nimic. Ce spui ,,Ioana” nu vii la noi în privat ?

    • Stimabile(a) anonim(a), nu are nici o treaba raspunsul domniei voastre cu postarea mea. Din afirmatia „domeniul privat aduce cei mai multi bani la buget” se observa ca sunteti pe langa notiunile financiar-bugetare. Ca sa va luminez un pic, va aduc la cunostinta ca impozitul pe profit platit de domeniul privat este sub 2% din PIB; deci in nici un caz nu este cel mai mare contributor la buget. Decat sa scrieti lucruri la care nu va pricepeti mai bine puneti mana pe carte, inainte de a deschide gura. Tara merge prost taman din vina domeniului privat. Si ca sa nu mai jigniti fara sa cunosteti adevarul, sa stiti ca am destui ani lucrati in privat, in care abia supravietuiam iar patronul avea masini de lux, vila, excursii lunare, etc., toate pe seama salariilor mizerabile pe care „abia le putea plati”.

     • Wăi ,,iluminatule”. Din comentariul postat te ,,descoperi” singur. Ai scris : pune-ți mâna pe carte, înainte de a DESCHIDE GURA. Domnu” ,,inteligent de Bahlui”. Pe forumul unui ziar, se TASTEAZĂ nu se DESCHIDE GURA. Și apropo: domnu” asistat social: în care firmă privată ai lucrat ,,matale” ? când ești matol ai halucinații că ești director general de firmă sau vreun antreprenor de succes ? măi Jorea, mai lasă troscăiala că… nu mai emult și cred că ,,vei proba” acel ,,obiect vestimentar cu hamuri”. Inteligentu” mamii, inteligent…

 • O SA VA DAM PENSII MARI CA IN TARILE DEZVOLTATE ALE LUMII: JERMANIA, ANGLIA, SUEBIA, THELEORMANN, VASLUY ! NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE VOM AVEA VICTORII MUTE !

 • Ce ar ar urma sa se intample in 2020 cu pensia ,,,,, Cu ajutorul guvernarii , sistemului de sanatate si al BOR , se vor plati mai putine pensii

 • DI UNDI SA VA MAI DEA SI VOUA LIVIU PENSII DACA TOTI BANII VOSTRI I LA MINI IN MADAGASCAR? VA DA UE ! MULTA UE SI SANATATE !

Adauga un comentariu