Economic Local

Noi promisiuni in Scrisoarea de intentie inaintata de Romania conducerii FMI

Publicat: 02 apr. 2012
1

„In cazul arieratelor companiiilor de stat anticipam ca acestea vor fi reduse in a doua jumatate a anului 2012 cu 5-6 miliarde de lei (1% din PIB) prin intermediul operatiunilor de tip swap, plati efective sau alte operatiuni financiare. Vom cauta sa imbunatatim eficienta colectarii, bazandu-ne pe recomandarile echipei FMI. Concret, aceste masuri vor include simplificarea sistemului de declarare si plata impozitelor pe castigurile de capital, dezvoltarea unui plan de ajustare a nivelului accizelor;  revizuirea strategiei privind baza de impozitare a proprietatilor”, se arata in Scrisoarea de intentie inaintata de Romania conducerii FMI, document publicat luni de Fond.

„Vom continua punerea in aplicare a unui nou sistem IT in sanatate. Am initiat auditul registrelor pacientilor, care vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2012. Vom incepe distribuirea de noi carduri de sanatate a tuturor participantilor din sistem pana la sfarsitul lunii aprilie”

Vom elabora masuri pentru a reduce numarul de companii mici inregistrate ca platitori de TVA cu 20 la suta la finele lunii septembrie 2012 (in comparatie cu sfarsitul lunii septembrie 2011).

O analiza a MFP efectuata in 2010 a demonstrat ca aproape 380.000 de contribuabili erau inregistrati ca platitori de TVA desi se aflau sub plafonul de la care inregistrarea in scopuri de TVA devine obligatorie. Acest numar mare de contribuabili reprezinta peste 60%, dar cu o contributie de numai 1,3% din totalul veniturilor fiscale. In schimb, contribuabilii cu o cifra de afaceri de peste 100.000 de euro platesc aproape 97% din impozitele si taxele principale (TVA si impozitul pe venit).

Sursa: HotNews.ro

Comentarii
Adauga un comentariu