Local

Noi reclamatii impotriva firmei de recrutare care tepuieste iesenii

Publicat: 08 ian. 2014
1

Reclamatiile impotriva unei firme care recruteaza persoane si ulterior isi bate joc de acestea au inceput sa curga la Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC). Dupa ce anul trecut au inselat zeci de ieseni care erau in cautarea unui loc de munca, angajatii firmei continua sa-i pacaleasca pe clienti. Este vorba despre SC World Recruiting SRL, cunoscuta iesenilor sub denumirea de „Europa Jobs, cu punct de lucru in cladirea Gelsor din Iasi, de pe strada Moara de Foc, numarul 35. Aceasta a fost din nou reclamata de un iesean care a apelat la serviciile firmei si s-a trezit ca ramane fara bani, dar si fara locul de munca promis. Metoda prin care firma pacaleste iesenii este una simpla.

Recruteaza persoane pe care le ademeneste in plasa ei, iar pe cei deja pacaliti, ii duce de nas pentru a nu le returna banii achitati.

Dupa ce promite posturi bine platite in diferite tari, contra unor sume de bani, iesenii increzatori achita cateva sute de lei pentru a primi locul de munca mult visat. Dupa ce semneaza contractele si primesc asigurari ca in cel mai scurt timp vor pleca la noul loc de munca, acestia sunt dusi de nas luni de zile, pana cand renunta cu totul la bani. Acest lucru i s-a intamplat si ieseanului care a depus sesizarea in urma cu cateva zile. Firma care tepuieste clientii este din Botosani si are deschise doua puncte de lucru, unul in Iasi si unul in Vaslui. Anul trecut au fost depuse 20 de reclamatii la sediul OPC, iar majoritatea celor care au depus sesizari sunt din Iasi. O parte dintre reclamatii s-au solutionat pe cale amiabila, dupa ce comisarii au aplicat sanctiuni, iar consumatorii si-au primit sumele cuvenite. Anul trecut a fost aplicata firmei o amenda in valoare de 3.000 de lei si doua avertismente.

Adauga un comentariu