Eveniment-Social

Noi recrutari la Ministerul Apararii. Unde pot aplica candidatii din Iasi

Publicat: 19 nov. 2018
1

Tinerii ieseni interesati de o cariera militara au sansa sa aplice la institutiile de invatamant specializate din tara. Centrul Militar Zonal Iasi a anuntat ca au inceput inscrierile la unitatile scolare de profil, dosarele urmand a fi depuse la toate centrele Ministerului Apararii Nationale.

"Centrul Militar Zonal Iasi, prin Biroul informare-recrutare, structura specializata în domeniu a Ministerului Apararii Nationale, care se ocupa de promovarea profesiei militare si recrutarea candidatilor pentru cariera militara, aduce la cunostinta celor interesati ca au început înscrierile pentru institutiile militare de învatamânt liceal, postliceal si universitar. Institutiile militare de învatamânt pentru care pot opta sunt urmatoarele: la invatamant universitar, pentru formarea ofiterilor licentiati, Universitatea Nationala de Aparare «Carol I» Bucuresti, Academia Fortelor Terestre «Nicolae Balcescu» Sibiu, Academia Fortelor Aeriene «Henri Coanda» Brasov, Academia Navala «Mircea cel Batrân» Constanta, Academia Tehnica Militara Bucuresti, Institutul Medico-Militar Bucuresti si Tg. Mures. Se primesc candidati cu diploma de Bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a si care au vârsta pâna în 30 de ani împliniti în cursul anului 2019, dar 24 ani pentru piloti", se arata in adresa Centrului Militar Zonal.

Pentru invatamantul postliceal, pentru formarea maistrilor militari si subofiterilor, cei interesati se pot inscrie la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I" Pitesti, la Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" Boboc, judetul Buzau, dar si la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" Constanta.

In acest caz, se primesc candidati cu diploma de Bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a si care au vârsta pâna în 30 de ani împliniti în cursul anului 2019 – pentru maistri militari si 35 de ani pentru subofiteri.

Pentru invatamantul liceal se poate opta la Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul National Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza, la Colegiul National Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, Colegiul National Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova, dar si Colegiul National Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanta.

"Termenul limita de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinarii medicale, care necesita o planificare anterioara) este 1 martie 2019. Pentru informatii detaliate si consiliere, cei interesati sunt invitati sa se prezinte la sediul Centrului Militar Zonal Iasi, situat pe strada Arh. G. M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Mitropoliei Moldovei si Bucovinei), Iasi, zilnic, de luni pâna vineri, între orele 8:30 – 16:30, marti între orele 10:30-18:30. Pentru candidatii din municipiul Pascani si zonele limitrofe, acestia se pot prezenta la punctul de lucru temporar, deschis de Centrul Militar Zonal Iasi, la Clubul copiilor si elevilor, str. Vasile Alecsandri, nr. 12, Pascani, în fiecare zi de joi, între orele 8:00 – 16:00", au aratat reprezentantii institutiei.

Adauga un comentariu