Coronavirus

Noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în Anglia

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în Anglia
Pasageri pe Aeroport în Anglia

Anglia a anunțat că va introduce noi reguli de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară. Astfel, se schimbă regula de carantinare pentru persoanele care sosesc în țară, aceștia putând părăsi carantina obligatorie mai repede, dacă prezintă un test COVID negativ. Testul se plătește și se poate face cel mai devreme la cinci zile de la intrarea în țară, potrivit BBC.

Noua regulă va intra în vigoare pe 15 decembrie, iar testele făcute în rețelele medicale private costă între 65 și 120 de lire sterline (73 – 135 euro).

Regulă de carantinare care să ajute transportul internațional

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a declarat că măsura va „sprijini transportul internațional, păstrând în același timp siguranța publică”.

Potrivit noilor reguli, pasagerii care sosesc dintr-o țară care nu se află pe lista țărilor considerate sigure vor trebui să se autoizoleze. Însă, dacă își vor face contra cost un test după cinci zile de la sosire, iar rezultatul este negativ, vor putea ieși din izolare. În mod normal, rezultatele testelor vin în 24-48 de ore, ceea ce înseamnă că pasagerii sosiți în Anglia vorputea părăsi carantina după șase zile.

Boris Johnson, încântat de vaccinul celor de la AstraZeneca

Compania AstraZeneca, în colaborare cu universitatea britanică Oxford, a publicat rezultatele testului pe scară largă în cazul vaccinului anti COVID-19, care a avut o eficineță de 70%. Datele anunțate de AstraZeneca sunt de natură să dezamăgească lumea ştiinţifică şi publicul larg. Testele extinse arată o eficienţă de doar 70%, în condiţiile în care companiile Pfizer şi Moderna au anunţat anterior că vaccinurile dezvoltate de aceste companii au o eficienţă de 90%, respectiv 95%.

Vaccinul AstraZeneca este mai ieftin şi poate fi stocat mai uşor decât cele două menţionate anterior. În caste condiții, premierul britanic Boris Johnson a salutat rezultatele publicate, numindu-le „fantastice”. Cercetătorii împlicaţi în elaborarea acestui produs au comprimat în 10 luni un proces de dezvoltare care, în mod normal, durează 10 ani.

Vaccinare în masă, din decembrie, în Marea Britanie

Oricum, acest vaccin nu poate fi utilizat până la aprobarea sa de către organismele de reglementare din Regat. Guvernul britanic a făcut o pre-comandă de 100 de milioane de doze, care ar trebui să fie suficiente pentru imunizarea a 50 de milioane de persoane. Producătorul are 4 milioane de doze pregătite de livrare, cu perspectiva producerii altor 96 de milioane.

Guvernul de la Londra a anunţat în săptămânile anterioare că va aplica un program de vaccinare în masă din luna decembrie. Rezidenţii din azilurile de bătrâni şi îngrijitorii acestora vor fi primii beneficiari, urmaţi de personalul medical şi de persoanele cu vârste peste 85 de ani.

Vaccinuri cu eficiență de 90% și 94,5%!

Vaccinul Pfizer / BioNTech raportează 90% eficacitate, ceea ce înseamnă că vaccinul lor a prevenit simptomele COVID-19 pentru 90% dintre voluntarii care au primit vaccinul în comparaţie cu cei care au primit un placebo. Acest procent este foarte mare şi se va schimba probabil până la sfârşitul studiului.

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna ar avea o eficiență de 94,5% din cazuri, transmite compania după un raport preliminar. Compania producătoare de medicamente Moderna a anunțat că vaccinul său anti-Covid-19 are o rată de succes de 94,5%, după ce a analizat datele preliminare ale studiului larg și încă în desfășurare, transmite New York Times.

Adauga un comentariu