Actualitate

Noi sanctiuni dure in cazul de plagiat de la Cuza

Publicat: 31 mai 2013
1

Dupa ce, intr-o maniera grosolana si evidenta, lect. Olesia Mihai de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) si-a plagiat teza de doctorat, sub coordonarea fostului decan al Facultatii de Litere, prof. univ. dr. Stefan Avadanei, sefii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) se asteapta la sanctiuni dure. „Este un lucru grav ceea ce a facut lectorul Olesia Mihai. Noi am mers pe incredere si iata ce s-a intamplat! Totusi, este important sa existe si sanctiuni dure in acest caz, pentru ca nu este normal ceea ce s-a intamplat. Fiecare trebuie sa plateasca pentru greselile pe care le-a facut. Oricum, aceasta nu va mai avea nici o legatura cu facultatea noastra”, a tinut sa precizeze prof. univ. dr. Dinu Airinei, decanul de la FEAA. In acest caz, inclusiv cadrul didactic si-a recunoscut vina prin faptul ca si-a prezentat demisia. Dincolo de toate acestea, Senatul de la Cuza a hotarat sa-i retraga titlul academic obtinut prin furt intelectual. „Senatul a decis sa ii retraga titlul de doctor acesteia. Speram ca si Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa valideze decizia noastra deoarece acesta este cel care recunoaste titlul. Pe de alta parte, sper ca aceasta situatie sa fie ultima si ca universitatea sa nu mai fie pusa niciodata intr-o asemenea postura nefavorabila”, a declarat presedintele Senatului, prof. univ. dr. Constantin Rusu. Situatia a fost deconspirata de catre o persoana, tocmai din Statele Unite ale Americii (SUA), care s-a autosesizat ca i-a fost plagiata lucrarea stiintifica pe care a realizat-o.

Comentarii
 • Doamna Olesia Mihai a fost singurul om acuzat de plagiat care a avut bunul simt sa demisioneze. Poate ar fi bine sa luati si asta in calcul atunci cand mai aruncati cu laturi (ca articol nu se poate numi).

  • Nu e vorba de bun simt ci de un lucru normal, facut in urma atitudinii dure a universitatii. Pe urma, sa fim seriosi, in nici un alt caz nu a fost vorba de un caz de plagiat atat de grosolan, o carte copiata. Mai mult, plagiatul a fost folosit de doua ori: odata ca sa obtina diploma de doctor, a doua oara ca sa avanseze.
   Ma intreb daca dna Mihai ar fi demisionat in cazul in care Universitatea ar fi avut aceeasi atitudine toleranta ca alte universitati: cazul Andronescu, cazurile Mang, unde universitatile respective s-au facut ca ploua.

  • mai incet cu gargara asta de doi bani: a demisionat pentru ca oricum ar fi fost data afara din facultate si pentru ca ar fi huiduit-o studentii daca avea tupeul sa ramana.Plagiatul a fost atat de grosolan incat demisia a fost solutia cea mai favorabila pentru ea. As fi vrut sa o vad avand curajul sa se duca in fata colegilor si a studentilor, dar pentru asta iti trebuie curaj. Ceva mai mult decat sa copiezi o carte.

 • Olesia este victima unui om cu care a impartit totul, e la dragoste, sperante, iluzii si care atunci cand a fugit cu secretara lui de cabinet nu a stiut decat sa devina mitocan, grobian, securist

  • Olesia Mihai este victima prostiei si a actelor sale, dorintei de a ajunge ceea ce nu putea fi prin munca si inteligenta proprie. Nu mai amestecati viata profesionala cu cea personala: orice probleme ar avea in familie, nu e o scuza pentru plagiat, mai ales ca acesta s-a produs acum un numar considerabil de ani.

 • Situatia Olesiei este o invatatura de minte pentru toata lumea. Sa nu te increzi nici macar in omul cel mai apropiat. El s-a oferit sa ii faca lucrarea si acum el este cel ca arata cu degetul, sa ramana fetita la el, deoarece ea este „imorala”.
  Totul este la el in caluculator si ea nu are astfel nicio cale de aparare.
  Frumos lucrat nu? (asta pentru escroci)

  • Care „el s-a oferit sa-i faca lucrarea”? Ce prostii debitati domnule? Cum sa accepti „sa-ti faca altul lucrarea” si pe urma sa pozezi in victima? Ce prostie!

  • Complet gresit… putea fi sotul cel mai bun din lume si tot nu avea de ce sa-i faca teza de doctorat! Putea face o mie de alte lucruri sa o ajute, dar teza e personala nu a sotului sau sotiei! Multi dintre noi am facut tezele si cu ajutorul partenerilor de viata, dar ajutorul s-a materializat in suplinirea de la alte treburi in gospodarie, timp petrecut cu copii, intelegerea pentru lipsa de acasa… nu in copiatul tezei!

 • Gata, lasati-o pe amarata asta in pace. S-a facut de ras, si-a dat demisia, a plecat.
  Mai bine concentrati-va atentia pe alte cazuri de plagiat: odata cu Olesia Mihai, pe integru.org aparuse un alt plagiat, al uneia de la UMF:nici o vorba despre povestea asta! Pai ce facem, unora le dam in cap si pe altii ii cocolosim? Ca si asta de la UMF e tot o nulitate care a ajuns conferentiar lingandu-si sefii.

 • Plagiat infiorator a comis si madam ARHIP ODETA, de la (acum) Ecologia, Bucuresti, unde a fugit sa nu se mai faca de ras in fata studentilor ieseni! Sesizata cu probe grele, comisia de etica din MECI a respuns, prin vocea pitigaiata a prof univ.dr de la UAIC, Laurentiu SOITU : eu nu pot face un rau nici unei muste! Asadar, Arhipa e si acum mare profesor, prin HOTIE !

 • Asta macar a avut oanoare si a plecat. Da sa vezi acum ca se citesc si cartile profilor plini si la patru cuvinte care se potrivesc … cu altele dintr-o lucrare precedenta, atunci hopa! plagiatu! Toti pfofii e plagiatori! Pentru ca sistemu i-a impins asa: la 26 ani sa fie asistenti si cu doctoratu luat si cu ore multe de facut. NU are cum domle sa nu fi plagiat toti! Cititi bajeti, nmai cititi,,, ca aveti ce! Hai la munca!

Adauga un comentariu